Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor å Endre Motorsykkel støtdempere

Motorsykler bruker vanligvis en av to forskjellige bakhjulsopphenget konfigurasjoner: enten en enkel eller mono-støtdemper sentrert i bakre svingarm, eller en twin-støtdemper som monterer støtdempere langs sidene av svingarmen. Bytte støtdempere, som en del av en reparasjon eller ytelse oppgradering, krever bruk av spesialiserte står å tåle vekten av motorsykkelen. Jobben krever en rimelig grad av fortrolighet med motorsykkelen, som en feilaktig installasjon av støtdempere kan ha katastrofale resultater. Du trenger
Pipenøkkel og stikkontakter
unbrakonøkkel satt
Motorsykkel jack
Ratcheting tie-down stropper
Tenger
lang håndteres breaker bar
Vridmomentmejsel
Cotter pins
Vis flere instruksjoner
en

Fjern setene fra motorsykkel, enten ved å låse setet låsen eller ved unbolting det fra rammen med en stikkontakt eller unbrakonøkkel. Fjern eventuelle utvendige paneler på karosserier, salveskene eller fairings fra motorsykkelen, spesielt i nærheten av bakre støtdemper og svingarm, med en pipenøkkel.
2

Place motorsykkel-spesifikke jack under motorsykkelens motor. Fest begge styret til festepunktene på begge sider av kontakten, bruker skralle tie-down stropper. Løft motorsykkel vidt over bakken, akkurat nok til å avlaste spenningen plassert på den bakre støtdemper (e) ved vekten av motorsykkelen. Alternativt løfte motorsykkelen på sitt senter stand, hvis den er utstyrt med en. Du kan se bort fra bruk av jack, hvis du bruker et senter stativ.
3

Fjern låsepinner fra endene av de nedre støtdemper boltene med en tang. Hopp over dette trinnet hvis motorsykkelen du arbeider på ikke har låsepinner i denne plasseringen.
4

Løsne de øvre og nedre støtdemper nøtter, med en pipenøkkel. Twin-støtfjær utstyrte motorsykler vil plassere de øvre nøtter langs bakskjermer rails og de nedre nøtter langs sidene av svingarmen. Mono-støt utstyrte motorsykler vil plassere den øvre mutteren langs rammen under rytterens seteskinnene og den nedre mutter under midten på svingarmen. Bruk en lang håndteres breaker bar i stedet for en pipenøkkel, dersom mutterne ikke vil løsne.
5

Skru den nedre støtdemper nøtter, eller nøtter, med en pipenøkkel. Trekk nedre monteringsbolt ut fra bunnen av støtdemperen for hånd. Løft svingarmen litt for hånd, hvis de nedre festeboltene er vanskelige å fjerne. Fjern den nedre montering bolt fra de gjenværende støtdemper, hvis det er aktuelt. Senk bakhjulet til bakken.
6

Swing begge støtdempere mot baksiden av motorsykkelen før de nedre støtdemper øyne er klar av monteringstappene bygget inn i svingarmen. Dette trinnet gjelder bare til tvilling-sjokk utstyrte motorsykler.
7

Skru av øvre støtdemper mutter, eller nøtter, med en pipenøkkel. Støtt støtdemper med én hånd, og trekk den øvre feste bolten ut med den andre hånden. Senk støtdemper, og trekk den ut fra under motorsykkelen. Alternativt, trekker de øvre støtdempere ut av mountingsskruene bygget inn i bakskjermer rails.
8

Installer den nye støtdemper på motorsykkel, enten ved å skyve den øvre støtdemper maljer på montering studs bygget inn i bakskjermen tog eller løfte øvre støtdemper eyelet i braketten bygget inn i rammen under rytterens sete. Sett den øvre feste bolten inn i braketten og gjennom den øvre støtdemper øyekroken. Løst skru den øvre mutteren på plass over monteringsskruene eller øvre feste bolt, med en pipenøkkel.
9

Senk jack litt før de nedre støtdemper eyelets er på linje med monteringstappene bygget inn i sidene eller bunnen av svingarmen. Skyv den nedre festebolter inn tappene og gjennom de nedre støtdemper eyelets. Skru den nedre nøtter løst på de nedre bolter med en pipenøkkel.
10

Stram de øvre festeboltene og nøtter, etterfulgt av de nedre bolter og muttere, til dreiemoment spesifikasjoner oppført i motorsykkelens fabrikk service manual med en momentnøkkel.
11

plass nye låsepinner i hullene på enden av de lavere festebolter, hvis det er aktuelt. Bøy på låsesplinten bena over sidene av nedre bolter med tang.
12

dobbeltsjekke at alle festeboltene og muttere er strammet ordentlig. Installere alle utvendige paneler på karosserier, salveskene eller fairings, ved hjelp av en pipenøkkel. Installere setet på motorsykkelen ved hjelp av sete lås eller en stikkontakt eller unbrakonøkkel.
13

Fjern motorsykkel fra jack og senk den på sin side stå.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111251.html

Previous:
Next:

motorsykler