Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan en motorsykkel Sprocket arbeid?

De fleste motorsykler er avhengige av en kjede final drive system for å overføre kraften fra motoren til bakhjulet. Kjeden er slått av et par tannhjul, ett festet til motorens utgangsaksel overføring og det andre er montert på det bakre hjulet. Mens stasjonen kjeder og tannhjul krever mer vedlikehold enn aksel-drevne systemer, den utskiftbare tannhjulene tillate et større spekter av fleksibilitet for tilpassing av motorsykkelens ytelse. Sprocket Construction

Enkelt sagt, er en motorsykkel tannhjul et hjul som har en ring av tennene skåret i sin ytre diameter, som brukes til å trekke kjedet å drive bakhjulet. De fleste tannhjulene er laget av herdet stål for økt levealder. Men aluminium tannhjulene er tilgjengelig, med en svak reduksjon i vekt, noe som er en fordel i motorsykkel racing. Den fremre tannhjul, også kjent som mellomaksel eller kjedehjulet, er vanligvis mye mindre enn den bakerste hjul er drevet tannhjul og kan ha mellom 12 og 18 tenner. Bak, drevet tannhjulet er mye større og kan ha alt 28-62 tenner.
Tannhjulene in Action

motorsykkelens tannhjulene jobber i tandem for å slå bakhjulet . Drivhjulet roterer som samme hastighet som motoren er overføring utgående aksel, slik at hver av tannhjul tennene til å skli mellom stasjonen kjettingløkkene. Dette trekker kjedet og den drevne tannhjulet, flytte motorsykkelen framover. Et tredje tannhjul kan brukes til å opprettholde kjedespenningen på visse, sterkt modifiserte motorsykler som har lengre enn normale akselavstander. Dette mellomliggende sprocket ligger vanligvis mellom stasjonen og drevet tannhjul og gir ikke ekstra strøm til bakhjulet.

Tannhjulene og endelig kjøre Nøkkeltall

Bortsett fra kjedehjulet har som primær oppgave å trekke kjedet, danner forskjellen i størrelse mellom begge tannhjulene motorsykkelens endelig utvekslingsforhold, en måling som benyttes til å bestemme motorsykkelens ytelse over hele transmisjonens girserien. Jo større drevne tannhjul brukes på bakhjulet slår saktere enn den drevne tannhjul, som vanligvis fyller tre ganger for hver omdreining av bakhjulet.
Bestemme det endelige utvekslingsforholdet

Du kan bestemme forholdet mellom motorsykkelen sin endelige stasjonen ved å dividere mengden av tennene på baksiden, drevet tannhjul av mengden tenner på forsiden, drivhjul. For eksempel har en motorsykkel med en 47-tann drevet tannhjul og en 15-tann drivhjul en endelig utvekslingsforhold av 1:3.13, eller en omdreining av den drevne tannhjul til 3,13 omdreininger på drivhjul. Endring av tann teller på hver sprocket vil endre forholdet og påvirke motorsykkelens ytelse. Redusere drivhjulet tann teller vil øke lav hastighet dreiemoment samtidig redusere motorsykkel samlede toppfart. Motsatt vil øke tann teller redusere lav hastighet ytelse og øke toppfarten.
Sprocket Vedlikehold

motorsykkelens tannhjulene er under konstant operativ stress, og krever jevnlig vedlikehold å gi lang levetid. Kjeden passerer over tannhjulene flere tusen ganger i minuttet, sakte seg bort tannhjul 'tenner. Hold kjedet smurt og justeres hele tiden for å redusere virkningene av slitasje. En løs eller klissete kjeden kan binde og knipse tennene helt av tannhjulet, muligens forårsake kjeden å knipse i prosessen. Når ett av sprocket tenner har slitt fra en avstumpet til en skjerpet spiss, kjedet og begge tannhjulene skal skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111552.html

Previous:
Next:

motorsykler