Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er Bafler og hvorfor de er viktige?

En avgjørende del av enhver motorsykkel er eksosanlegget. Eksos består av topp-rør som er festet til eksosmanifolden, som er festet til motorens hode. Overskriften rør direkte avgasser mot eksosrøret, som til slutt reiser til lyddemperen. Lyddempere er ansvarlig for å håndtere avgasser, varme samt lyd. De er faktisk ganske komplisert og inneholder en rekke komponenter, ofte med baffles. Motorsykkel skjerf Funksjon

Motorsykkel lyddempere er designet for å håndtere de komponentene i eksosen, som er varme gasser og støy. De varme gassene behandles av katalysatorer og andre komponenter. Støy fra forbrenning av drivstoff i motoren må bli absorbert eller reflektert slik at støynivået overholde ulike regelverk. Lyddempere også kan bidra til å endre eksos støy å være mer behagelig og har en spesiell tone og lyd.
Avgasser

Forbrenning av bensin i en motorsykkel motoren produserer en bredt utvalg av gasser, hovedsakelig karbondioksid, vanndamp og nitrogen gass. Disse er i hovedsak godartet for miljøet. Men brennende drivstoff produserer mange flyktige organiske forbindelser (VOC), oksider og karbonmonoksid. Disse giftige gasser ofte skade miljøet. Katalysatorer i noen MC lyddempere konvertere de farlige gasser og redusere mengden av gass frigjøres.
Eksos Støy

Den mest avgjørende funksjon av motorsykkelen lyddempere er å redusere eksos støy. Dette kan oppnås gjennom en rekke strategier og skjerf typer. De tre hovedtyper av lyddempere er refleksjon, begrensning og absorpsjon lyddempere. Refleksjon lyddempere avbryte lydbølger for å dempe lyden, og er de mest avanserte skjerf typer. Begrensning lyddempere redusere strøm av eksos gass, noe som reduserer støy. Absorpsjon lyddempere er fullpakket med glassfiber og andre materialer for å absorbere lyd.
Bafler

Bafler er en liten variasjon på absorpsjon lyddempere ved at de absorberer motorsykkel eksos støy. Avhengig av lyddemperen utførelse kan de inneholde noe absorberende materiale, og de fleste er perforert. Baffles kan også endre tonen i eksos lyd. Endelig kan baffles være utformet for å forbedre eksos effektivitet, og dermed ytelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111133.html

Previous:
Next:

motorsykler