Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Yamaha Kodiak oljefilter Installasjon

Yamahas Kodiak all-terrain vehicle serien brukes to forskjellige typer olje filtre gjennom årene. Fram til 2000 brukte Kodiak en intern element-type filter som ble plassert bak et deksel på høyre side av motoren. Siden den gang har Yamaha byttet til en spin-on automotive-type olje filter for å lette utskifting. Begge typer olje filtre kan bli tilstoppet med slam og rusk over tid, til slutt sulter motoren olje om uendret. Du trenger:
oljeavtappingsbeholder
21 mm socket
Stikknøkkel
Cap-type olje filter skiftenøkkel
5 mm unbrakonøkkel
Tre liter, 10W-30 motorolje
Momentnøkkel
oljefilter
Butikk håndklær
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Fjern setet fra ATV, med utgivelsen spaken som sitter på den side av setet. Fjern plast motordeksel fra begge sider av ATV. Trekk sjefene i øvre hjørne av panelene, nær bunnen av drivstofftanken, ut av maljer bygget inn i bakskjermen. Trekk dekker mot baksiden av ATV til tappene på forsiden av dekslene er fri for den fremre støtfanger.
2

Sett på parkeringsbremsen ved hjelp av shifter-spaken. Start ATV motoren og la den hvile i stedet for tre minutter å varme motoroljen. Stopp motoren, så la den avkjøles i 10 minutter.
3

Fjern tappepluggen fra bunnen av motorhuset, ved hjelp av en 21 mm pipe og en pipenøkkel. Tøm oljen i en oljeavtappingsbeholder.
4

Fjern oljefilteret fra venstre side av motorhuset, ved hjelp av en cap-type olje filter, hvis du arbeider på en 2000 eller nyere Kodiak modell. Tidligere modeller bruker en intern filter element. Fjern oljefilteret dekselet fra høyre side av motorhuset, som ligger ovenfor beltet dekselet, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk dekselet bort fra motorhuset, tar seg ikke å bøyes olje slanger festet til dekselet. Trekk holdefjæren, vaskemaskin og oljefilter element ut av motoren.
5

For 2000 eller nyere Kodiak modeller, strøk det nye oljefilteret pakning med 10W-30 motorolje, deretter skru olje filtrere på motorhuset for hånd. Stram oljefilteret til 12 fot-pounds, med en momentnøkkel.
6

For 1999 og eldre modeller, frakk pakningene på begge sider av oljefilter element med 10W-30 motorolje, deretter skyv filteret inn i den høyre side av motoren. Sett på skiven og fjæren inn i den ytre flate av filteret. Reinstallere oljefilterdekselet, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Stram oljefilterdekselet bolter til 12 fot-pounds, med en momentnøkkel.
7

Rengjør oljepluggen med en klut, og skru den inn i bunnen av motorhuset for hånd. Stram oljepluggen til 17 fot-pounds, ved hjelp av en 21 mm pipe og en momentnøkkel.
8

Skru av oljepåfyllingslokket fra venstre side av motoren veivhuset. Fyll motoren med 2,4 liter 10W-30 motorolje, ved hjelp av en trakt. Skru av oljepåfyllingslokket på plass for hånd.
9

Start ATV å sirkulere oljen gjennom motoren. La ATV tomgang i stedet for tre minutter, så stopper motoren og la oljen bosette ytterligere fem minutter.
10

Kontroller oljenivået, med peilepinnen festet til oljepåfyllingslokket. Hell 1 til 2 gram av 10W-30 motorolje i motoren hvis oljenivået er under peilepinnen nedre mark. Rengjør peilepinnen med en klut og skru av oljepåfyllingslokket på plass dersom oljenivået er mellom peilepinnen øvre og nedre merkene.
11

Sett motoren dekker. Skyv tappene på forsiden av dekslene i front fender borevindu. Trykk sjefene på deksler 'øvre hjørnene i bakre støtfanger er maljer. Installere setet på ATV. Trykk ned på baksiden av setet til setet utløserspaken klikker på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111147.html

Previous:
Next:

motorsykler