Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Honda Rincon olje endre Prosedyrer

Vanlig motorolje og oljefilter endringer er viktige deler av å opprettholde en Honda Rincon-series all-terrain vehicle. Faktisk er et oljeskift en av de grunnleggende prosedyrer som danner grunnlaget for riktig drift av ATV. Selv om oppgaven er ganske grei, må oljeskift gjøres etter en bestemt rekkefølge for å forebygge problemer oppstår senere. Forberedelse

riktig forberede din Honda Rincon, verktøy og arbeidsområde vil gå langt i å fullføre hele oppgaven så lett og enkelt som mulig. Hvis dette er første gang du arbeider på ATV, ta noen minutter å gjøre deg kjent med plasseringen av oljetappepluggene, oljefilter og olje filler. Dette kan potensielt spare deg fra å brenne hender eller fingre på en varm motor del under selve oljeskift.
Warming Olje

Tømming av olje helt og raskt hengsler på en riktig varme opp motoren, så kald olje strømmer betydelig langsommere enn varm olje. Honda anbefaler starter ATV motor og la den gå på tomgang i ro i opptil tre til fem minutter, slik at oljen varmes opp til driftstemperatur. Når denne oljen er varm, stoppe motoren og la oljen avkjøles litt i ytterligere tre minutter.
Tømming av olje

Fjern peilepinnen fra olje filler på venstre side av ATV motor for å bedre drenering tid. Finn oljen renne bolten på venstre side av motoren bakre veivhuset. Plasser bunnpannen under oljepluggen og fjerne det med en 12 mm stikkontakt. Vær forsiktig, da oljen kan fortsatt være varmt nok til å brenne deg så det renner. Beregn minst 15 minutter før oljen kan tømmes helt. Fjern forseglingen O-ring fra avløpet bolten og installere en ny O-ring over bolten før du setter det på motoren. Skru drain bolt i bakre veivhuset og stramme den til 18ft-lbs. med en momentnøkkel. Rydde opp i eventuelle oljeutslipp med en klut før du går videre.
Skifte oljefilter

Åpne oljefilteret ved å finne den sirkulære oljefilterdekselet og fjerne sentrum bolt med en 12 mm tilslutning. Stille den interne holdefjæren til side og erstatte O-ringene på oljefilterdekselet og senter bolten. Fjern oljefilteret og installere en ny olje filter på sin plass. Sett midtbolten gjennom oljefilteret og skyv holdefjæren over bolten. Hold dekselet mot veivhuset å komprimere holdefjæren mens du strammer midtbolten med et 12 mm-kontakten. Igjen, tørk eventuelt oljesøl med en ren butikk håndkle før du går videre.
Etterfylle Motor

Honda Rincon krever tre liter fersk Honda HP4 eller lignende 10W40 motor olje når du skifter oljefilteret. Plasser en trakt inn i oljen påfyllingsstussen og helle oljen i langsomt for å unngå bobler frigis innen olje. Sett peilepinnen til den sitter mot olje filler halsen uten å skru den på plass. Trekk opp peilepinnen og sjekke hvor oljenivået ligger i forhold til de øvre og nedre merker på tuppen av peilepinnen. Hvis nivået er nærmere den nedre merket, tilsett langsomt små mengder av olje inn i motoren for å heve oljenivået. Sett peilepinnen og skru den helt inn når oljenivået er nær øvre mark.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107283.html

Previous:
Next:

motorsykler