Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvorfor er BMW motorer montert i en vinkel?

BMW produserer ikke bare horisontalt monterte motorer, men disse motorene er de som selskapet er uten tvil mest kjent. Grunnen til at BMW gjør dem på denne måten fortsatt gjelder, nesten en hel århundre etter oppfinnelsen sin. Underveis har entusiaster funnet andre grunner til at denne designen er fortsatt elskede verdensbasis. Funksjon

BMW er horisontalt montert boxer-motorer ble opprinnelig (og er) utformet for å bedre legge til rette luftstrømmen over topplokk. Ved å montere motorene sine motorsykler på en slik måte som å plassere flaskene direkte i luftstrømmen som rytter syklet sykkelen, gjorde BMW et logisk valg for å holde motoren kjølig og unngå overoppheting problemer.

Historie

BMW er horisontalt-motsetning, har twin-sylindret boxer motor design sin opprinnelse i Versailles-traktaten. I 1919 verdenskrig sluttet og traktaten ble undertegnet. Tyske selskaper ble forbudt å produsere fly som en fastsettelse av traktaten, og derfor BMW trengte å finne noe annet å bygge. BMWs sjefsdesigner, Max Friz, utviklet den første boxer-motor ca fire uker etter at avtalen ble undertegnet. Fra begynnelsen var dette designet verdsatt på grunn av sin logiske og iboende kjølende egenskaper.
Time Frame

BMW boxer-motor har endret seg noe over tid, innlemme nye materialer og teknologier som de ble tilgjengelige. Opprinnelig var BMW boxer-motorer luftkjølt, moderne BMW boxer-motorene er nå bare tilgjengelig som olje-kjølt
Egenskaper

I tillegg til kjøling egenskaper vannrett. motor montering, eiere av BMW motorsykler med boxer-motorer (de med R-betegnelser) også tout andre fordeler. På grunn av motorens plassering, disse syklene har en gunstig lavt tyngdepunkt. Dette fører til enklere håndtering og manøvrering når man rir. BMW R-type eiere også berømme den enkle som de kan få tilgang til og arbeide med ulike deler av sykkelen. Hvis sykkelen opplever problemer på veien, er det rimelig lett å trekke ut til siden av veien og løse problemet ved hjelp av enkle verktøy.

Mens det er på ingen måte en vanlig forekomst, en hendelse i 2006 fremhevet en uventet trekk ved BMWs boxer motor: formen er kreditert med å redde livet til en Wales politimann involvert i en high-speed chase. Offiserens BMW R1150GS landet på ham, men ikke knuse ham selv om han ble dratt et stykke under sykkelen. Motoren unike form skapte nok plass til kroppen hans å trygt hvile under sykkel uten å bli knust.
Potential

grunn av stadig fastere støy og forurensningsforskriften hele verden, BMW har hele tiden utviklet seg sitt mest gjenkjennelige motorsykkel motor. I 1984 forsøkte de å fase det ut, men ville entusiaster ikke tillate bokseren til å dø. Som et resultat, BMW byttet fra luft-avkjølt til oljekjølte bokser motorer, og også fra forgassing til innsprøytning. Fremtiden for BMW boxer-motorer vil være interessant, hvis deres historie av å lytte til sine lojale kunder er noe til å dømme.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107282.html

Previous:
Next:

motorsykler