Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Likheter mellom fire Wheelers og motorsykler

Daimler lanserte den første motorsykkel i 1885. Den japanske oppfunnet ATV for gårdsarbeid. Rekreasjons formål ATV ble først solgt i USA i 1970. Pr Spesialitet Vehicle Institute of America, i 2009 25 millioner amerikanere ble opererer 9 millioner ATV som gården eller fritidskjøretøy. Fire Wheelers eller alle terrengkjøretøy ATV deler flere likhetstrekk med sine tohjuls motorsykkel fettere tross forskjeller i hjulet tall, vekt og form. Registrering, opplæring og lisens

De fleste stater krever rekreasjons ATV og motorsykkel registrering. Driver opplæring under sertifiserte trenere er anbefalt om ikke obligatorisk for ATV ryttere 'sikkerhet. En rytter tenkt å ri en ATV på offentlig eiendom eller offentlige stier må kjøpe en lisens fra US Department of Motor Vehicles. For motorsykler, er en grunnleggende Riders Course fra Motorcycle Safety Foundation state gren anbefales. Det er obligatorisk for motorsykkel ryttere for å sikre et førerkort fra DMV ved å sende en vei og skriftlig test.
Fritidsbruk

ATV og høy ytelse sport sykler er både egnet for løypekjøring, racing eller for glede rides på privat eiendom.
Riding Gear

ATV og motorsykkel ryttere må bære en Snell foundation eller DOT godkjent perfekt passform hjelm. Annet sikkerhetsutstyr kan forebygge skade hvis driveren er truffet av flygende objekter, eller i tilfelle en kollisjon når man kjører enten en ATV eller en motorsykkel, og disse elementene inneholder sikkerhetsmarginer vernebriller, hørselsvern, støvler, en lang ermet skjorte, lange bukser, en skinnjakke og hansker.
Passasjerer

Både en to-seters ATV og en motorsykkel kan romme én passasjer. I begge tilfeller med passasjerer krever ridning fingerferdighet. I motsetning til livløse laster, passasjerer er klumpete og bevege seg under ritt. Både ATV og motorsykkel passasjerer skal bruke sikkerheten kjøreutstyr foreskrevet for sjåførene, som de er like sårbare for skader.
Riding Teknikker

Slow, lik og samtidig anvendelse av foran og bak bremser er en nøkkelsafe kjøreteknikk anbefales for både ATV og motorsykler for å unngå skrens og tipping. Riding etter alkohol eller narkotika innflytelse er et stort nei for begge kjøretøyene som det skjemmer banen fare dom, evaluering, reaksjon evner og det er ulovlig. Begge kjøretøyene trenger samme oppreist men avslappet, rett kropp linje kjørestillingen med øynene ser rett frem. Begge krever hastighetskontroll og bruk av de samme snu grunnleggende skjev med bilen mot innsiden av svingen.
Vedlikehold

ATV krever jevnlig vedlikehold som oljeskift , oljing kjeden transmisjoner, unclogging filtre av rusk og sette dekktrykk som bidrar til trygge rides. Motorsykler trenger også et oljeskift hver tredje måned. De krever smøring av kjedet med spray voks eller girolje hver 600 miles, kjedet justering for trygge ritt og umiddelbar utskifting av slitte kjeder og tannhjul.
Forsikring

En ATV krever forsikring om du skal ri på offentlig grunn eller stier. Motorsykler krever obligatorisk tingskade og personskade ansvar dekning, kollisjon forsikring, omfattende annet enn kollisjon dekning og veihjelp forsikring er valgfritt. Den juridiske politikken grensen krav for ATV og motorsykler variere med lokale statlige lover.
Dekk

Begge ATV og moderne MC-dekk er vanligvis laget av fleksibel radial konstruksjon som gir jevnere , tryggere og stabil rides. ATV dekk er vurdert på to til seks lag, de høyere seks-ply dekk er punktering motstandsdyktig og ideelt for steinete terreng. Motorsykkeldekk er også ply vurdert. Størrelsene på ATV og motorsykkel dekk både varierer med felgen diameter måling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110108.html

Previous:
Next:

motorsykler