Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik feilsøker en 1977 Honda 50 Motorcycle

Din 1977 Honda 50 har en ensylindret, firetaktsmotor. Feilsøking er en god måte å lære om motorsykkel. Motoren trenger både drivstoff og gnist for å starte og kjøre. De clutch og brems kabler må være riktig justert for å skifte og stoppe effektivt. Lekkasjer i eksossystemet føre til at sykkelen til å løpe dårlig, selv med en ny tennplugg og frisk bensin i tanken. Oljelekkasjer eller hvit eksos røyk tyder på interne problemer som kan kreve ombygging av motoren. Parkere motorsykkelen i et godt opplyst område å feilsøke vanlige problemer. Du trenger:
Honda 50 service manual, hvis tilgjengelige
metriske stikkontakter og skralle
skrutrekker
Glass jar
tennpluggnøkkel
0,4 ​​mm bladsøker
Metric skiftenøkkel

Vis flere instruksjoner
drivstoff og eksos
en

Kontroller drivstoffsystemet når sykkelen går dårlig å sørge for at det blir nok gass i forgasseren. Vri drivstoff petcock girspaken til høyre eller venstre til den stopper. Dette slår av strømmen av gass til nå.
2

Følg stien av drivstoff linje fra petcock til forgasseren. Skru den lille klemmen som holder linjen til munnstykket på forgasseren med en skrutrekker eller muttertrekker. Skyv klemmen tilbake og trekke drivstoff linje av munnstykket for hånd.
3

Hold enden av drivstoffslangen inne i en glasskrukke med en hånd. Vri petcock girspaken ned med den andre hånden og observere strømmen av bensin ned i glasset. En tynn stråle eller langsom strøm av bensin indikerer en blokkering i petcock som krever fjerning av gasstanken. En konsekvent flyt av bensin forteller deg forgasseren blir gass.
4

Vri petcock spaken til høyre eller venstre for å slå den av. Se i service manual for prosedyrer for å fjerne gasstanken, slik at du kan bytte ut petcock, om nødvendig. Ellers feste drivstoff til forgasseren dyse og stram klemmen.
5

Inspiser eksosanlegg hvis motoren ytelsen blir svakere når motoren er varmet opp. Se etter skader, slik som et hull i bunnen av en fordypning i røret eller overdreven rust på lyddemper som kan påvirke motorens mottrykk. Hull i røret blir reparert av lodde det skadede området. En dårlig rustet eller ødelagt lyddemper må skiftes ut. Alltid installere en ny eksos pakning etter å ha jobbet på eksosanlegget.
Spark
6

Kontroller tennpluggen og tenning poeng når drivstoffsystemet er OK, men motoren vant " t start. Trekk tennpluggen hetten av tuppen av pluggen og skru pluggen med tennpluggnøkkel eller en dyp metriske socket og skralle. Ta ut pluggen.
7

Inspiser virksomheten slutten av tennpluggen. Avfyring spissen av en god plugg vil være tørr og fri for sot. Det keramiske isolator blir brun i fargen. Planer om å erstatte en dårlig plugg etter at du sjekke tenning poeng. For nå, la et godt tennpluggen ut og fortsette.
8

Skru ut de fire maskinbolter som holder timing dekselet på høyre side av motoren ved hjelp av en beregning socket og skralle. Trekk av dekselet for hånd og satt boltene og dekke til side. Identifiser breaker poeng inne i timing boliger.
9

Sett opp skralle med en metrisk socket som passer den store mutteren i senter av tidspunktet svinghjulet. Drei svinghjulet mot klokken med skralle å finne punktet der breaker punkt gapet er helt åpen. Sett inn en 0,4 mm platelære i gapet. Det skal gli inn og ut med lett motstand.
10

Juster poeng ved å løsne låseskruen på undersiden av punktene med en skrutrekker. Flytt breaker basen enten med eller mot klokken for hånd for å få riktig gap. Kontroller gapet med bladsøker før du trekker til låseskruen.
11

Fest timing dekselet ved hjelp av lagrede bolter. Installer lagret eller ny tennplugg og fest-ledningen cap for hånd.
Kabler
12

Juster clutch kabelen for å korrigere mindre problemer, for eksempel sliping tannhjul når skiftende eller en slipping clutch. Finn clutch kabeltilkobling på clutchen starter arm på venstre side av motoren veivhuset. Klem håndtaket fullt flere ganger og se virkningen av starteren arm som kabelen trekker det bort fra ansiktet av veivhuset.
13

Slå kabelen justering på clutch håndtaket med eller mot urviseren å justere gratis spill på håndtaket. Juster kabelen slik du har 1/8-tommers av gratis spill før kabelen engasjerer og begynner å dra i am.
14

Juster forbremsen kabelen når klemme bremsen håndtaket hjelper ikke å bremse sykkelen. Bruk den metriske fastnøkkel til å skru regulatoren på håndtaket med klokken, slik at du ikke ha mer enn 1/4-tommers av gratis spill før kabelen begynner å engasjere bremsen armen på forhjulet hub.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110986.html

Previous:
Next:

motorsykler