Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Typer Bafler

Bafler brukes i mange programmer, men de er særlig vanlig i motorsykler fordi motorsykler har lite annet å dempe sin motorstøy. Alle baffles, uavhengig av den konkrete utformingen, har en ting til felles: å stoppe den direkte flyt av brukt eksos fra motoren. Ved å stanse den direkte strømning, den dempe lyden. Heri ligger en iboende utforming dilemma. Begrense eksos flyt i en fire-takts motor frarøver motor med hestekrefter og drivstofføkonomi. De gjør det oppstår en liten mengde av mottrykket på motoren som bygger dreiemoment, men for mye vil skade motorytelse. Designere har å jobbe med dette trade-off. Her er noen forskjellige typer baffles. Buede Rør

Den enkleste form for baffel er et eksosrør som er buet. Kurven i seg selv tjener som en ledeplate. Mens nesten alle motorsykkel eksos krever eksosrørene å bli plombert med kurver i dem å levere eksos til baksiden av motorsykkelen i en logisk og plassbesparende måte, kurvene også tjene formålet med en baffel.


Louvered Baffle

Mens baffel design er nesten ubegrensede i teorien, i praksis de fleste er perforerte rør settes inn i slutten av dine motorsykler eksosrøret (s). Mest louvered baffles er et rør ca 1 fot lang og ca 2 inches i diameter. Røret har en cap eller delvis cap på slutten som tvinger brukt eksos gjennom spjeldet åpninger, skape uforståelig effekt.
Multi-Chambered

Nesten alle motorsykkel baffles er "multi-kammer" baffles, fordi baffel er ett kammer og selve eksosrøret fungerer som en andre kammer. Men noen baffles bruke denne multi-kammer tilnærming i baffel selv. Disse baffles kraft eksos i en perforert eller louvered tube, der eksosen treffer en cap. Eksosen tvinges deretter gjennom perforeringene (hull) inn i en sekundær eller ytre ledeplate. Den ytre avbøyningsvegg kan utføres generelt den samme funksjonen, men på en annen skala. Den ytre baffel eller kammer kan ansette en annen utforming enn den indre én.
Glassfiber Pakket

Mest eksos baffles avhengige av eksos pakking --- med glassfiber --- å utføre noen av sine lyddemping. Noen baffles avhengige av glassfiber pakking som en integrert del av uforståelig. Så, er utformingen ment å tvinge eksos gjennom glassfiber pakking, istedenfor å bruke pakking bare for å døyve lyden som kan gi gjenlyd mellom baffel og den ytre eksosrøret. Pakkingen er en primær, ikke en sekundær design funksjonen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110951.html

Previous:
Next:

motorsykler