Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan endre en Clutch på en Dirt Bike

Manuelle klørne på motorsykler alle opererer på i hovedsak de samme prinsippene. Clutch livet er vanligvis ganske lang, men er ofte forkortet på dirt bikes grunn av flere faktorer. Dirt sykler ofte krever hyppigere og grovere skiftende enn en gate motorsykkel. Dessuten er klørne ofte bevisst "glapp" under snu eller hard bremsing manøvrer. Motorbrems eller nedgiring er hyppigere. Derfor clutchplatene ofte bli "brent", og ikke grep så godt og clutch kurver lider skade. Du trenger
Motorsykkel stå
grunnleggende håndverktøy
Clutch kit
pakning
Momentnøkkel
Oil (våt clutch)
Vis flere instruksjoner

en

Place motorsykkelen sikkert på et stativ. Tapp av girolje (to-takts) eller motoren girolje (fire-takter). Hvis du har den sjeldne skitt sykkel som har en tørr clutch, drenering oljen ikke vil være nødvendig.
2

Ta av clutch dekselet. Den clutch dekselet er vanligvis holdt på med enten seks eller åtte bolter, og er lett identifiseres av hvor clutch kabelen festes til en spak eller kommer inn i dekselet.
3

Fjern boltene eller nøtter som holder clutch fjærene på plass. Løsne disse i etapper, som de også holde spenningen på clutch fjærer. Fjern den ytre clutch dekselet og clutchplatene. På noen motorsykler, har en mutter eller en låseringen den ytre kurven på. På andre motorsykler, vil den ytre kurven og de clutchplatene gli ut som en enhet.
4

Vær spesielt oppmerksom på den rekkefølgen du fjerne fiber og metall clutchplatene, slik at du kan erstatte dem med nye i samme rekkefølge. Inspisere alle clutch komponenter. Stå metallplatene på kanten, eller legg dem på et stykke plate glass. Hvis de er bøyd, erstatte dem. Mål lengden av clutch fjærer og sammenligne det med lengden finnes i din butikk manualen. Bytt dem som et sett det noen av dem ikke måle riktig lengde. Inspisere clutch kurv og hvis det er dype spor i enten indre eller ytre fingre, erstatte kurven.
5

Bløtlegg nye fiber clutchplatene i en kjele med olje i minst en time før installasjon . Hvis mulig, suge dem over natten. Etter den rekkefølgen du fjernet dem, eller rekkefølgen som vises i din butikk manuell, erstatte clutchplatene i kurven eller på den indre koplingsnavet.
6

Installer clutch fjærer og bruke momentnøkkel Stram boltene eller muttere med riktig spesifikasjon. Fjerne den gamle pakningen på clutch dekselet og installere den med en ny pakning. Sikre at alle skiver for kick-starter og clutch utløsermekanismen er installert før dekselet er sikret. Bruk momentnøkkel til å stramme boltene til de riktige spesifikasjoner.
7

Refill motoren eller girkasse med olje. Aktiver clutch hendel et par ganger og føler for unormal drift. Noen ganger må clutchen kabelen bli justert etter nye clutchplatene er installert. Ta motorsykkelen for en prøvetur.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110794.html

Previous:
Next:

motorsykler