Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Grunner for en motorsykkel Clutch Slipping

En typisk motorsykkel clutch består av en serie av friksjon-generering plater som brukes til å engasjere seg og frigjøre motorens svinghjul fra girkasse. En clutch slip oppstår når friksjonsplatene ikke kan engasjere helt, slik at svinghjulet roterer med en annen sats enn den friksjonsplatene. Clutchsluring er vanligvis et resultat av feilaktig justeringer eller forårsaket av slitasje. Feilaktig Justert frikoplingshendlene

De fleste motorsykler bruker en stålkabel å engasjere og løsne clutch fra overføring via en aktuator arm bygget inn i motorens clutch dekselet. Et sett med hemper på begge ender av kabelen bestemme drivarmen utvalg av bevegelse. Clutchen kan holdes i en delvis engasjert tilstand hvis clutchen kabelen er justert for stramt, slik at clutchen å skli. Reduksjon av wirestrekket, med regulatoren nærmest drivarmen, vil tillate clutchen å engasjere helt. På den annen side er det enkelte motorsykler bruke en hydraulisk betjent clutch på plass av en stålkabel oppsett. Lignende problemer kan inntreffe dersom luft eller fuktighet, har infiltrert med en clutch hovedsylinderen forråd av bremsevæske, noe som reduserer det hydrauliske trykket som trengs for å kople ut clutchen fra overføringen. Væsken må luftes og erstattet med ny bremsevæske for å gjenopprette det hydrauliske trykket i clutch kretsen.
Feil oljetyper
p Med unntak av de fleste Ducati motorsykler, som er utstyrt med en tørr-type clutch, er de fleste motorsykkel clutcher badet i olje for å redusere slitasje. Ved hjelp av en oljetype som er annerledes enn det som er oppgitt av produsenten kan ha negative effekter på clutch drift. Dette gjelder spesielt hvis du bruker en ikke-motorsykkel spesifikke olje. De fleste automotive oljer inneholder friksjon-reduserende tilsetningsstoffer som er gunstig for en bil eller lastebil motor. Imidlertid vil disse tilsetningsstoffer forstyrre clutch friksjon plater og føre til at clutchen å skli. Alternativt kan clutchsluring oppstå hvis det er for mye olje i den motor eller transmisjon. Tapp av eksisterende olje og erstatte den med riktig oljetype og mengde, som ledes av motorsykkelen eiere manuell, hvis du tror clutch slip å være olje-relatert.
Svekket Clutch Springs

Et sett med fjærer plassert innenfor motorsykkelens clutch kurv brukes til å presse clutchen tilbake til sin fullt engasjert tilstand. Over tid kan fjærene svekkes og hindrer koplingen fra å vende tilbake etter at de er helt utkoblet. Fjærene må fjernes og visuelt for å fastslå om de er innenfor de brukbare spesifikasjoner oppført i fabrikken service manual publisert motorsykkelen produsent. Hvis fjærene er utenfor grensen, må du erstatte dem som et sett. Denne tilstanden er mer vanlig blant motorsykler med høy kjørelengde, men kan også skje gjennom hyppig høy ytelse bruk.
Slitt clutchplatene

clutch og friksjon plater som brukes av en motorsykkelens clutch er klassifisert som forbruksvarer med begrenset levetid, tilsvarende brems komponenter. Platene vil gradvis tynn som tiden går, inntil de ikke lenger kan gi friksjon nødvendig å forholde seg til motorens svinghjul. Clutchplatene kan gi 30.000 til 50.000 miles med pålitelig service hvis riktig omsorg. Imidlertid kan racing og andre med høy ytelse aktiviteter føre til for tidlig clutch plate slitasje. Sperring at andre mulige årsaker er utelukket (dvs. clutch kontroll justeringer, svekket fjærer og riktig olje typer), må du fjerne og inspisere clutchplatene for slitasje. Erstatte alle clutchplatene, hvis noen av platene er under minimum tykkelse spesifikasjonene i din motorsykkel fabrikk service manual.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111227.html

Previous:
Next:

motorsykler