Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva gjør Kubikkcentimeter Mean for en motorsykkel?

Når du kjøper en ny bil, er det alltid mange tall å forstå. Hvert aspekt av motoren har en numerisk verdi, hver med sin egen måleenhet. En figur som er forvirrende for den ikke-MC entusiast er kubikkcentimeter (cc). Hva er en kubikkcentimeter?

En kubikkcentimeter er en tredimensjonal måling av volum. I matematikk dette tallet vil bli referert til som centimeter isbiter eller centimeter til kraften av tre. En firkantet kube som måler 1 cm på hver side er lik en kubikkcentimeter.
Forholdet til Motorsykler

For motorsykler, kubikk cnetimeters eller cc, refererer til størrelsen i motoren, på samme måte liter do til en bil. Reelt sett er det mengden av luft-drivstoffblandingen fortrengt hver gang stempelet fullfører en full pendling. Det er dette tallet som er pusset over motorsykler chassis, karosseri og reklamemateriell for å gi folk en idé om hvor stor og kraftig motoren er.
Hva betyr det?

Jo høyere tall, jo raskere det går. Hvis en motor fortrenger 50 kubikkcentimeter av brennstoff-luft-blande hver gang stemplene oscillerer, vil det ta lenger tid enn en motor fortrenge 1000 kubikk centimeter under en rotasjon. Dette er fordi mer drivstoff blir brent, produserer høye omdreininger som overføres til veien gjennom dekkene. Jo høyere cc tall, jo kraftigere sykkelen, noe som resulterer i raskere akselerasjon og høyere toppfart.
Konvertering til Liters
p Det er ganske enkelt å konvertere kubikk centimeter, som brukes for motorsykler, til liter, som brukes til biler. Det er 1000 kubikkcentimeter til en liter, så en 2,6 liters motor er 2600 cc.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111177.html

Previous:
Next:

motorsykler