Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Ignition Problemer

Motorsykkel tenning systemer er utsatt for svært tøffe driftsforhold. Mange komponenter som er utsatt for vær og vind. Høy motortemperaturer effekt komponentene og forårsake isolasjon sammenbrudd (IB), spesielt på luftkjølte modeller. Vibrasjon er mer uttalt på motorsykler, som kan føre til tidlig komponentfeil. Selv om komponentene er bygget med disse betraktninger i tankene, komponentene fortsatt mislykkes innimellom og enten avbryte eller deaktivere tenningssystem. Feilsøking av komponenter

Hver komponent i tenningssystemet kan testes individuelt, fra slutten av systemet og arbeider til den andre enden. Isolere og de-energi hver komponent, og starter med tennpluggene. Trekk pluggene og sjekk for begroing og dårlig tennplugg gapping. Trekk tennplugg ledninger ut av spolen og utføre en motstand sjekke gjennom hver ledning. Sjekk for motstand og IB gjennom både primære og sekundære siden av coilen. Kontroller veivaksel posisjon sensor for motstand og skader og sørge for at den er riktig plassert. Bytt skadede eller out-of-spesifikasjonen deler.
Ignition Module

Tenningsmodulen styrer timingen av tenningen basert på turtall og informasjon fra veivakselen posisjon sensor. Bygget med solid-state konstruksjon og hjulpet av en programmert-in effektkurve, leverer tenningsmodulen elektrisitet til den primære siden av coilen, forårsaker pluggene til brann på det optimale tidspunktet. Tenning moduler kan ikke testes, men må i stedet bli identifisert som dårlig gjennom en prosess med eliminering. Test alle andre komponenter og tilhørende ledningsnett først, og hvis de alle test så god, så tenningsmodulen må være dårlig.

Ting du trenger:

komplett sett av mekaniker verktøy er et must, både i standard og metriske. En god, klikk type (ikke swing-bar type) 3/8 tommers momentnøkkel er en annen må-ha så riktig moment kan brukes under montering. Kjøp en elektrisk testing verktøy (multi-meter) for å gjøre ditt brudd og motstand og IB tester. Meter med digitale skjermer i stedet for analog er enklere å bruke, mer nøyaktig og vanligvis kan utføre et bredere spekter av oppgaver enn analoge meter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106634.html

Previous:
Next:

motorsykler