Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Historien om Honda Express

USA og store deler av den vestlige verden opplevde en oljekrisen i 1973, noe som resulterer i lange køer ved bensinstasjoner og drivstoff rasjonering. Amerikanske sjåfører ble mer drivstoffeffektivitet tenkende. For å dra nytte av det voksende markedet for gass-gjerrige biler, begynte mange MC-produsenter å utvikle mopeder. Honda kom inn i mopeden markedet i 1977 med sin NC50 Express. The Express var teknisk sett en "noped" siden den ikke har pedaler. Bakgrunn

Honda ingeniører innså at den økende etterspørselen etter drivstoff effektive mopeder ble drevet hovedsakelig av forbrukere som var ukjente med å operere to hjul drevet kjøretøy. Målet var å holde Express enkel å betjene, drivstoffeffektive og pålitelig. The Express ble drevet av en 49 cc ensylindret, to-takts motor. Honda utstyrt det Express med en oljepumpe som kombinerte olje og bensin internt, eliminerer behovet for forbrukeren å blande gass og olje på egenhånd. The Express leverte på sitt mål om drivstoffeffektivitet, får en rapportert 85-100 mpg. Å øke sin brukervennlighet ytterligere, ga Honda Express automatgir.
Honda NC50 Express

Honda introduserte grunnmodellen NC50 Express i 1977. Den hadde en luftkjølt, 49 cc ensylindret, to-takts motor og automatgir. Den hadde et poeng tenning, våren starter og manuell choke. Den NC50 ble tilbudt i USA gjennom 1983 og i Storbritannia gjennom 1984.
The Honda NA50 Express II

Honda lagt Express II til lineup i 1979. Det delte motoren og overføring av grunnmodellen Express. The Express II hadde en ny ramme og større sete. Honda stoppet produksjonen på Express II etter 1981 årsmodell.
Honda NX50 Express SR

Express SR, introdusert i 1981, var en scooter-stylet versjon av Express. The Express SR var den første modellen i besetningen for å få en el-start sammen med en 12 volts elektrisk system for å drive det. Honda produserte Express SR gjennom 1982.
Honda NU50 Urban Express

Urban Express erstattet Express II i 1982. Den Urban Express kombinerte rammen av Express II og drivverket av Express SR. Honda har også tilbudt NU50m Urban Express Deluxe i 1982. Deluxe hadde en elektrisk starter og større batteri enn grunnmodellen Urban. Begge modellene ble tilbudt gjennom 1983 i USA og gjennom 1984 i Storbritannia
forbedringer i Express

Selv om Honda bare produserte Express linjen i åtte år - 1977 gjennom 1984 - det gjorde det gjør en rekke forbedringer til linjen gjennom disse årene. I 1980 fikk Express modeller blinklys og et større batteri. Honda ga Express en automatisk choke, sparke forrett og solid state tenning i 1981. Samme år ble en automatisk to-trinns girkasse lagt til Express II. The Express fikk to-trinns girkasse i 1982, ble det året Express II falt og Urban Express modeller ble introdusert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111176.html

Previous:
Next:

motorsykler