Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sjekke en VTX1300R Valve

Mange av de oppgavene som kreves for å opprettholde en Honda VTX1300R motorsykkel er godt innenfor ferdighetsnivåer av de fleste motorsyklister. Likevel, kontrollere og inspisere motorens ventiler etterlater mange VTX eiere cringing på det som oppfattes som kompleksiteten av jobben. Mens en kjennskap til grunnleggende mekaniske begreper vil hjelpe, sjekke vales og gjøre de riktige justeringer er mye enklere enn det ser ut. Hele jobben kan fullføres innen tre timer, så planlegger tilsvarende. Du trenger:
5 mm unbrakonøkkel
10 -, 12 - og 17-mm-kontakten
Stikknøkkel
4 - og 24-mm fastnøkkel
0.006-og 0,012 -tommers følerblader
Flat skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Løsne bolten på baksiden av baksetet med en 5-mm unbrakonøkkel. Løft den bakre satt opp og ut av bakskjermen. Løsne skruene på baksiden av forsetet med en 5 mm unbrakonøkkel. Løft setet av motorsykkelens ramme skinner.
2

Reach under fremre høyre side av tanken og dra speedometeret er ledningene bort fra rammen. Trekk ut kontaktene. Sett ventilen under venstre side av drivstofftanken til "Off" posisjon, trekk deretter Drivstoffslangene ut av ventilen. Skru bolten feste bunnen av tanken til en ramme, ved hjelp av en 12-mm tilslutning og en pipenøkkel. Løft bensintanken ut av motorsykkelen.
3

Ta luftventilen fra rammen ryggrad tube, med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Følg ventilens vakuumrør til bakre sylinder, trekk røret ut av koplingen på toppen av den bakre sylinder dekselet.
4

Skru ventilen dekker fra de fremre og bakre sylinder deksler, ved hjelp en 24-mm fastnøkkel. Skru av timing dekselet fra motorens høyre veivhusdekselet, ved hjelp av en 17-mm-kontakt og en pipenøkkel, for å avsløre motorens svinghjul. Plasser 17-mm-kontakten på svinghjulet bolt hode.
5

Roter motorens svinghjul klokken til "FT"-merket trykt på siden av svinghjulet er på linje med timing hakk skåret i retten siden av veivhuset dekselet. Nå inn i den fremre sylinderens inntak ventildeksel, plassert på toppen av sylinderen, og løfte ventilens vippearm svakt. Hvis armen ikke beveger seg fritt, rotere svinghjulet 180 grader med klokken og tilpasse "FT"-merket med timingen hakk.
6

Slide en 0.006-tommers følehorn mellom ventilen og rocker arm. Måleren skal bevege seg med en veldig liten luftmotstand. Juster ventilen klarering til 0,006 tommer hvis ingen drag er filt eller hvis måleren ikke kan settes inn mellom ventilen og rocker arm ..
7

Slide en 0.012-tommers platelære mellom eksos ventil og dens vippearm på den nedre halvdel av den fremre sylinder. Igjen, bør du være i stand til å bli sette inn og fjerne måler med bare en liten mengde drag. Juster eksos ventil som nødvendig for å returnere ventilen klaring til 0.012 tommer.
8

Roter motorens svinghjul klokken til "RT" merke trykt på siden av svinghjulet er på linje med timing hakk kutt inn i den høyre siden av veivhuset dekselet. Nå inn i den bakre sylinderens inntak ventildeksel, plassert på toppen av sylinderen, og løfte ventilens vippearm svakt. Hvis armen ikke beveger seg fritt, rotere svinghjulet 180 grader med klokken og tilpasse "RT"-merket med timingen hakk.
9

Sjekk innsug og eksos ventiler 'klaringer, etter samme prosedyre som brukes å sjekke fronten sylinderens ventiler.
10

Skru ventil og timing deksler på plass, ved hjelp av en 24 mm fastnøkkel og en 17-mm-kontakten, henholdsvis. Installere luft-ventil på rammen, ved hjelp av en 10-mm tilslutning. Koble vakuumslangen til den bakre sylinder dekselet.
11

Sett drivstofftanken på motorsykkelens ramme. Skru tankens montering bolt på plass med en 12-mm-kontakten. Plugg drivstoffslanger bort på tankens ventilen. Koble til speedometer er ledningskontakter. Sett tilbake det fremre og bakre setene, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel.
Justere ventiler
12

Kontroller ventilklaringen, som vist i punkt 1.

13

Løsne justeringsskruen låsemutteren på toppen av ventilen rocker arm med en 4-mm fastnøkkel.
14

Vri justeringsskruen med en flat skrutrekker for å justere klaringen mellom vippearm og ventilen. Drei skruen med klokken for å øke clearance eller mot klokken for å redusere clearance.
15

Kontroller klaringen mellom ventil og rocker arm med riktig trådmåler. Bruk en 0.006-tommers sporvidde for inntak ventiler og en 0,012-tommers sporvidde for eksos ventiler. Juster ventilen etter behov.
16

Hold justeringsskruen på plass med en flat skrutrekker. Stram skruen er lås mutteren mot toppen av rocker arm med en 4-mm fastnøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110717.html

Previous:
Next:

motorsykler