Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Årsaker til Motorcycle Tire Wobble

Når et hjul går dårlig på en motorsykkel, kan rytteren være i alvorlig fare. Et hjul som skjelver gjentatte ganger uten å flytte styret kan indikere et stort problem. Foruten å være farlig, kunne vingling indikere et problem med hjulet, suspensjon eller styring, som alle kan føre til skade på motorsykkelen eller personskade. Flere ting kan føre til et hjul å vingle. Felgska

Under-inflasjon eller over-inflasjon fører til at dekket sakte bli skadet. Stress på sideveggene fører interne dekk ledninger å begynne å maktkampen og brudd. En ødelagt ledning eller belte i et dekk er synlig gjennom et brak på dekket, noe som ville føre til at dekket vingle.
Balance

Et dekk må være riktig balansert for å operere sikkert på en motorsykkel. Ubalanse i et dekk gjør at dekket kan enten sprette opp og ned eller fra side til side, eller begge deler. Den spretter, mens du kjører, er synlig som en slingring i dekket, som også kan merkes i styret.

Alignment

Mest forhjulene på en motorsykkel trenger ikke justering som de har begrenset front til bakre bevegelse på forgaffelen. Bakdekkene, men kan være feiljustert. Vær ytterst forsiktig ved å manipulere en bakdekket beliggenhet i forhold til rammen siden forskyvning vil føre til at dekket vingle under drift.
Rim og bremseskiver

Metal fordreier løpet tid. Dekkets felg og brems rotorer er laget av metall, som kan deformere i tid, spesielt i ekstrem varme og kulde. Dette fordreining forårsaker bølger i metall, som oversettes til wobbling. Den vingler kan også være forårsaket av ødelagte felger eller brems rotorer. En bulkete rim eller rotor vil føre til at dekkene til å hoppe når den skadede delen av felgen er nærmest veien eller den skadede delen av rotoren treffer bremse sko og målepunktet.
Bilder
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/108065.html

Previous:
Next:

motorsykler