Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik reparerer en Dirt Bike har håndbremsen

En dirt bike hånd-opererte front brems er avgjørende for å navigere trygt ulendt terreng. En skadet brems vil plassere rytteren i en farlig situasjon. De fleste brems problemer er forårsaket av tap av hydraulisk trykk eller forhjulet ustabilitet. Hydraulisk trykkfall forårsakes av lekkasjer innen bremseledninger eller armaturer, slik at luft og forurensninger i systemet og lage en svampaktig følelse på forsiden bremsespaken. Ustabilitet skyldes en skjev brems rotor og fremstår som en voldelig grøsser ved oppbremsing. Reparere disse problemene kan utføres med grunnleggende verktøy, men krever litt kjennskap til motorsykkelen. Du trenger:
Replacement bremseslanger og beslag
Hånd pumpe
Bremsevæske
Clear plastslange
Container eller krukke
6 mm fastnøkkel
Shop håndklær
Motorsykkel løfte eller stå
Pipenøkkel og stikkontakter
Umbraconøkler
strikken
Replacement bremse rotoren
Vis mer Instruksjoner
Gjenopprette hydraulisk trykk
1

Gjenopprett hydraulisk trykk i bremsesystemet ved å erstatte eventuelle lekkasjer, slitte eller ødelagte koblinger og slanger.
2

Fjern lokket fra master sylinderen er væske reservoaret og suge ut så mye av væsken med en hånd pumpen som mulig. Fyll opp tanken med ny bremsevæske.
3

Finn lufteventilen på forsiden bremsekalippernes og ta av gummi støvhette. Ta frem en lengde på klar plast slange over ventilen, plassere den motsatte enden i en krukke eller beholder.
4

Drei ventilen mot klokken en kvart omdreining med en 6 mm fastnøkkel til å åpne ventilen. Trekk inn og hold foran bremsehendelen å tvinge en liten mengde bremsevæske ut av ventilen. Lukk ventilen, vri den en kvart omdreining med klokken med en 6 mm fastnøkkel. Slipp bremsehendelen. Gjenta til væske fanget i slangen har blitt klart og uten bobler eller rusk.
5

Fjern plastslange og tørk vekk sølt bremsevæske med en ren butikk håndkle. Toppen av reservoaret med ny bremsevæske og sett på lokket. Trekk i front bremsehendelen for å kontrollere det hydrauliske trykket. En fast pull bør pålegges å engasjere seg foran brems. Hvis spaken fortsatt føles myk eller svampete, gjentar du trinn 1 om 4 og inspisere bremsesystemet for lekkasjer.
Overdreven vibrasjon
6

Plasser motorsykkelen på et stativ eller løft for å heve forhjulet ut av bakken.
7

Fjern den fremre bremsekalippernes, med en unbrakonøkkel for å skru fra hverandre den fra forgaffelen. Skyv bøylen ut av fremre bremse rotoren og suspendere den fra styret med en strikk ledningen.
8

Fjern forhjulet, med en pipenøkkel til å fjerne forakselen låsemutter. Trykk på forakselen ut av gaffelen med en gummihammer og lavere hjulet til bakken.
9

skru fra hverandre foran bremse rotoren fra hjulet med en unbrakonøkkel. Sett inn en ny bremse rotoren på hjulet. Reinstallere forhjulet på motorsykkelen, skyve forakselen gjennom forgaffelen og hjulet. Skru forakselen låsemutter på plass og stram med en pipenøkkel.
10

Skyv fronten bremsekalippernes over rotoren. Bruk en unbrakonøkkel for å stramme kalipperens er bolter. Senk motorsykkel fra stativet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107258.html

Previous:
Next:

motorsykler