Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Spesifikasjoner av 490-motoren i 1984 Yamaha IT

Yamaha IT 490 motorsykkelen ble bare produsert i 1983 og 1984. Sykkelen var identisk i begge årene. Det inneholdt en ensylindret, to-takts motor. IT-490 var en Enduro-klassen motorsykkel. Det var lik andre sykler i den klassen, bortsett fra at Yamaha IT 490 er designet for bruk i konkurranser, og dermed var kraftigere. Hestekrefter

Hestekrefter er en måling av hvor mye arbeid en motor er i stand til å gjøre over tid. Det er en tradisjonell måling brukes for å indikere strøm av biler og motorsykler. En enhet hestekrefter tilsvarer 745.699872 watt. Motorytelse er uttrykt som en verdi som angir den maksimale effekten av kjøretøyet. Siden en motor vil produsere ulike mengder kraft avhengig av hvor fort motorsykkelen går, er den maksimale hestekrefter angis som omdreininger per minutt. 1984 Yamaha IT 490 hadde en maksimal hestekrefter av 35 hk ved 6000 rpm.
Torque

Torque, en annen tradisjonell måling brukes for å indikere kraften i en motor, er en måling av rotasjonskraft. Dreiemoment representerer mengden kraft som driver hjulene fremover. Siden den måler roterende kraft, blir dreiemoment også indikert som en maksimal verdi i form av omdreininger pr. Den faktiske moment at en sykkel produserer vil endres avhengig av hvordan den er drevet. Det maksimale dreiemomentet for 1984 Yamaha IT 490 var 31 fot-pounds på 5500 rpm.
Displacement

1984 Yamaha IT får "490" i sitt navn fra motorens slagvolum. Fortrengning er også en annen tradisjonell måling av motorens kraft. Siden forbrenningsmotorer arbeide ved feiing luft inn i sylinderen og ved hjelp av det å kjøre bilen, det totale volum av luft blåst eller fortrenges, av motoren gir en indikasjon på kjøretøyets ytelse. Navnet på Yamaha IT 490 er noe av en misvisende benevnelse. Forskyvning ble rundet opp. Selve forskyvning var 487 kubikkcentimeter, som er tilsvarende 29,72 cubic inches.
Compression

Engine kompresjon er et forholdstall som viser forskjellen mellom volumet av forbrenning kammer på sitt største kapasiteten og sin minste kapasitet. Når stemplene beveger seg opp og ned, kan et annet volum av luft være inneholdt i kammeret. Komprimering representerer den forskjellen. 1984 Yamaha IT 490 hadde et kompresjonsforhold på 4,9 til-1.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/109830.html

Previous:
Next:

motorsykler