Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva slags skum brukes i en motorsykkel Seat?

Motorsykkel seter kommer i forskjellige former og størrelser, men deres primære rolle er å gi en behagelig og stabil abbor for rytteren. Den typiske motorsykkel sete kan gjøres enten i et enkelt stykke eller i lag av åpne celler, polyurethene eller skum med lukkede celler, polyethelene skum som er støpt inn i formen på setebunnen. Hovedforskjellen mellom de to skum ligger hovedsakelig i sin kjemiske sammensetning. Skum Properties

En motorsykkel setets skum er valgt av to eiendommer: skum tetthet og sin fasthet eller Skår Load nedbøyning. Tetthet refererer til vekten av skummet. Jo tyngre skum, desto lengre tid vil beholde sin form over en tidsperiode. Tetthet er målt i pounds per cubic foot. Et skum med en densitet på £ 1,2, for eksempel, innebærer at en 12 tommers med 12 tommers skum kube ville veie £ 1,2. Fastheten av skummet, innrykket Load Deflection, betegner skum evne til å motstå kompresjon. Fasthet måles ved pounds av kraft som kreves for å komprimere skummet med en stigende skala, med lavere tall som angir en mykere skum og fastere skum oppført med høyere tall.
Open-cell Foam

p Som navnet tilsier, er åpen-celle skum laget av et rammeverk av små ødelagte celler. Dette gjør at luften kan fritt gå inn i cellene, noe som gir en myk støtdempende effekt. Åpne celler polyuretanskum har fordelen av å være meget fleksibel og utgjør et utmerket materiale for et sete øverste lag polstring. Ifølge DIY Motorsykkel setets nettsted, bør en høy kvalitet åpen-celle skum har en densitet på £ 2 og 40 kg. Innrykk Load Deflection rating.

Lukket celle skum

lukket celle skum er lik den åpne celler variasjon, men de cellene som danner skum struktur er forseglet. En spesiell gass brukes til å utvide skum under fremstilling, som er forseglet inne i hver celle som skummet herdes. Dette skaper et mye tettere pute, i motsetning til den mykere, åpen-celle skum, og er et ideelt materiale for et sete base støttelag. I noen tilfeller kan en motorsykkel sete være sammensatt utelukkende av lukket celle skum. Denne metoden brukes ofte av racing motorsykler siden den lette lukket celle skum gir overlegen grep for å hindre at rytteren glir i ekstreme manøvrer.
Hensyn

skum brukes i motorsykkel sete konstruksjonen er vanligvis laget av materialer av høyeste kvalitet. Det er imidlertid åpen-celle skum utsatt for vann-absorpsjon. Rifter eller hull i setet dekning kan la vann komme inn setet og bli fanget i demping lag av open-cell skum. Hvis forlates uten tilsyn, kan det åpne celle skum begynne å svekkes over tid. Holde et tett øye på setetrekket tilstand er den beste måten å hindre at dette skjer.
Endring av Seat Skum

Motorsykler er designet for å passe så bredt av en forskjellige karosserivarianter og former. Dette omsettes til et sete som kanskje ikke er så behagelig for en person enn en annen. For å hjelpe skreddersy sete til bestemt kropp, kan setets skum bli trimmet til bedre passer deg. Med setetrekket fjernet, kan skummet formes med en skarp kniv, slipemaskin eller vinkelsliper med nøyaktige mål. Alternativt kan ekstra skum legges over setet for å øke padding som ønsket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107244.html

Previous:
Next:

motorsykler