Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan kjøre en manuell Motorsykkel

Det ville være fornuftig at alle som kan sykle og kjøre en manuell girkasse bil bør vite hvordan å sitte på en motorsykkel da dette krever lignende ferdigheter. I motsetning til en bil, men er en motorsykkelens effekt, overføring og clutch satt opp i revers, noe som krever rytteren å betjene clutch hånd og skiftende til fots. Dette gjør den enkle oppgaven med å rulle vekk fra stillestående en komplisert balansegang. Den gode nyheten er at når du har dette mestret, vil resten komme naturlig. Instruksjoner
en

Stå til venstre for motorsykkel og ta tak i håndtakene. Trekk i bremsehendelen med indeksen og midtre fingrene og holder den på plass. Sving høyre ben over motorsykkelen og senk deg ned på setet. Løft motorsykkelen ut av støtten sin og inn i en oppreist posisjon. Hev stativ med venstre fot og plante begge føttene på bakken. Slipp bremsehendelen.
2

Slå på tenningen. Vend kill switch på høyre håndtak inn i "Run" eller "On" posisjon. Rull motorsykkel litt fremover for å sikre at det er i nøytral. Trykk på startknappen med høyre tommel for å starte motoren.
3

Trekk clutch hendel på med venstre hånd. Plasser venstre foten på pinne. Trykk på girspaken nedover fast med tuppen av venstre fot til å skifte til første gir. Sakte slipper clutchen spaken til motorsykkelen begynner å rulle fremover. Trekk i clutch hendel for å stoppe. Gjenta dette trinnet til du er komfortabel med følelsen av clutch engasjerende.
4

Slipp clutch hendel sakte og forsiktig rulle gassen tilbake med høyre hånd som clutch engasjerer. Motorsykkelen skal begynne å rulle fremover. Slipp clutch hendel helt og rulle gassen tilbake forsiktig for å øke hastigheten. Trekk i clutch hendel og rulle gassen frem til å avta. Trekk i spaken med høyre indeksen og midtre fingrene jevnt og forsiktig for å komme til en fullstendig stopp. Gjenta dette trinnet til du er komfortabel med følelsen av akselerasjon fra en fullstendig stopp.
5

Shift inn første gir og slipper clutchen spaken. Akselerere sakte men sikkert til 20 miles per time. Trekk clutch hendel inn og rulle gassen fremover. Skyv girspaken oppover med tuppen av venstre fot til å skifte forbi nøytral og inn i andre gir. Slipp clutch hendel jevnt og rulle gassen tilbake for å akselerere. Gjenta dette trinnet for å gire opp i tredje, fjerde og femte gir som din hastighet og komfort aukar.
6

Gir ned til et lavere gir når hastigheten synker. Trekk i clutch hendel. Skyv girspaken fast nedover med tuppen av venstre fot. Hev motorturtallet litt ved raskt å rulle gassen litt tilbake. Slipp clutch hendel jevnt og rulle gassen tilbake for å fortsette på din vei. Gjenta dette trinnet for å gire ned til fjerde, tredje, andre og første girene når hastigheten synker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107107.html

Previous:
Next:

motorsykler