Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hjemmelaget Shorty Motorsykkel eksosanlegg

Selv om konseptet har blitt satt i praksis i flere tiår, har forkortet motorsykkel eksosanlegg igjen blitt umåtelig populær, spesielt i den egendefinerte sport sykkel scene. Motoren brøle av høyt modifiserte motorsykler, slik som Suzuki Hayabusa og Kawasaki Ninja ZX-14, er forsterket av disse stubby lyddempere, som også fremhever linjene i sykkelens karosseriet ved å eliminere hoveddelen av en standard lyddemper. Og om det er mange Shorty eksos på markedet, kan fabrikere ditt eget system gjøres i komforten av din egen garasje. Modifisere en eksisterende lyddemper

Den vanligste metoden som brukes til å lage en shorty lyddemper er gjort ved å kutte ut en del av en eksisterende lyddemper. Dette er den enkleste måten å lage en "Shorty" lyddemper, men du vil trenge en ettermarkedet lyddemper med straight-through design. Stock lyddempere består av en rekke baffles og kamre at avgassene må passere gjennom, begrenser gassutslipp og støynivå. På den annen side, ettermarkedsprodukter lyddempere benytter en rett utforming, som tillater gasser å reise direkte fra den ene ende av lyddemperen til den andre. Dette også forenkler skjæring og tilpasningsprosessen.

Start med å måle den ønskede lengden på "Shorty" lyddemper. De fleste shorties er mellom halvparten til en fjerdedel av den opprinnelige størrelsen på lyddemperen. Deretter demontere demperen ved å bore ut naglene som fester begge endestykker. Trekk ut den indre kjernen og glassfiber pakking. Skjær lyddemperen til ønsket lengde, enten ved hjelp av en jeksel eller så, og deretter klippe den indre kjernen å matche. Pakk kjernen i frisk pakking og montere innløpsenden av lyddemperen som normalt. Du må bore nye festehull for exit cap, deretter fest begge ender med popnagler. Installer lyddemperen på sykkelen og du er ferdig.
Enda kortere Rør

En annen metode som er sett på gaten er å bare kutte mid-pipe, røret som kobler lyddemperen til header rørene. For å gjøre dette, fjerner lyddemperen og mid-pipe. Deretter måle den ønskede lengde av røret og skjære bort med en sag eller kvern. Hvis du velger denne ruten, kutte mid-pipe på skrå vil produsere en fin "slått ut" utseende, i likhet med mange av eksos funnet på spesielle choppere. Eksos brøl produsert av denne metoden er øredøvende, og vil definitivt snu hoder. Toning ned brølet kan gjøres ved å sette inn en forvirre, som kan kjøpes fra de fleste motorsykkel tilbehør forhandlere, i midten av røret. En liten advarsel: å følge denne metoden vil fjerne alle mottrykk fra eksosanlegget. Selv om dette vil bedre top-end makt, vil du miste en alvorlig mengde med lav til middels rekkevidde, ytelse, utvalget som brukes oftest ved gate ryttere.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106677.html

Previous:
Next:

motorsykler