Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> hybrid Cars >> Content

Energy Recovery i Toyota Prius

Mens Toyotas typiske hybrid kan være en kjærlighet-det-eller-hat-it enhet, er det ikke benektes at det er vertskap for noen av de mest imponerende teknologier på veien i dag. Selv om du ikke liker Prius styling, bruke selunger som fotskammel og kjøre kaffetrakteren på sperm hvalolje, forblir denne bilen en fascinerende studie i kreative ingeniører brakt til massene. Den Prius er energigjenvinningssystemer - Ja, det er flertall - er bare noen av de veldig kule teknologier gjemmer seg under den rart kroppen. Elektrisk Motor Basics

Elektriske motorer og generatorer jobbe en et prinsipp oppdaget av Michael Faraday tilbake i 1821. Elektrisitet er ikke mer eller mindre enn bevegelsen av elektroner gjennom en leder eller ledning. Passerer en magnet langs en metalltråd hovedsak "sleper" elektronene gjennom ledningen, noe som skaper en elektrisk strøm. Det er hvor en generator virker: ved å spinne en magnet inne i en spole av tråd, ledning eller på innsiden av et magnetisk felt. Men effekten fungerer den andre veien også. Føring av en vekselstrøm gjennom en spole av tråd inne i et magnetfelt resulterer i bevegelse. Dermed er enhver elektrisk motor også en potensiell generator.
Strømbrudd Gjennom Bremse

Før spredning av hybrid teknologi, tok de fleste driverne det som en selvfølge at biler bli verre drivstofføkonomi i byen enn de gjør mens cruising. Mens mange kritt som slippe opp på tomgang, er det faktum at det meste av det har å gjøre med energi tapt gjennom bremsing. Det kreves en viss mengde energi for å akselerere en bil opp til en gitt hastighet, og mer å opprettholde den hastigheten. På en vanlig bil, vil den energien som brukes til å akselerere bilen til slutt gå til spille når du treffer bremsene, da putene presse ned på rotorene og slå den accelerative energi til varme.

regenerativ bremsing

Alle kjøretøy drevet av en elektrisk motor kan bruke regenerativ bremsing. Som nevnt ovenfor, kan den elektriske motoren arbeide enten som en motor eller en generator. Hvis du bruker strøm til motoren, den beveger seg bilen. Hvis du returstrøm - kjør motoren bakover - frem energien i bilen tvinger den til å snu og generere strøm. At strømmen går tilbake til batteripakken for senere bruk. Selv om ingen elektriske motoren er 100 prosent effektiv - en god en kan konvertere så mye som 90 til 95 prosent av elektrisiteten i bevegelse eller vice versa - Prius til slutt ender opp gjenerobre det meste av energien tapt gjennom bremsing

Eksos Heat Recovery
p Dette er en av Prius mindre kjente energigjenvinningssystemer, men det er en interessant ett. Bare om lag 35 til 40 prosent av energiinnholdet i bensin går til å flytte bilen, resten av det ender opp som avfall varme eller mekanisk drag. Eksosen varmegjenvinning systemet bruker en slags radiator i eksos strømmen for å holde motorens kjølevann på byllen. Dette bidrar til å øke bilens totale effektiviteten ved å returnere noe av det avfallet energien tilbake til motoren, slik at i løpet av sin korte nyetableringer, er det ikke å kaste bort drivstoff energi ved å varme kjølevæsken. Den varme kjølevann bidrar også motoren til å starte raskere og kjøre mer effektivt, akkurat som med alle andre forbrenningsmotor kraftverk.
Solpaneler

Et alternativ på tredje- generasjonen, 2009 gjennom 2012-modellene, tak-montert solcellepaneler var opprinnelig tenkt som et middel til å lade bilens batteri. Men da det ble oppdaget at de lange lading ledninger opprettet radiofrekvensinterferens som messed med bilens radio, var solsystemet omdefinert til å kjøre bilens klimaanlegg. Med solcellepaneler kjører AC system, opprettholder bilen mer strøm i batteriet, og kan bruke mer tid kjører i elektrisk modus.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105552.html

Previous:
Next:

hybrid Cars