Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> hybrid Cars >> Content

Hybrid Vs. Diesel Fuel Economy

For sjåførene som vurderer drivstofføkonomi en prioritet når du velger en ny bil, kan valget mellom en dieseldrevet bil og en gass-elektrisk hybrid være forvirrende og vanskelig. Hver type kjøretøy har visse viktige fordeler, men er også gjenstand for latterliggjøring av ulike grunner, noen mer relevante enn andre. Historie

Både diesel og hybrid elektriske biler har eksistert siden begynnelsen av bilproduksjon. Mens hybrid-og elektriske biler ble raskt avvist i favør av forbrenningsmotorer, har diesel vært den foretrukne type drivstoff og motor for lastebiler, traktorer og busser. Dagens dieselbiler er vanlig i Europa, men relativt sjelden i USA, hvor strengere utslippskrav gjør dem lite attraktivt for bilprodusentene. Moderne hybrider berømmelse i 1990 med innføringen av Honda Insight og Toyota Prius. I det siste tiåret fleste store bilprodusentene har begynt å selge flere hybridmodeller, inkludert lastebiler og SUVer.
Operation

Hybrid-elektriske biler øke drivstofføkonomi ved hjelp av en elektrisk motor å drive bilen under visse forhold. Batteripakker lagre energi som ellers ville være bortkastet under bremsing og nedoverbakke kystfart. Senere, kombinerer denne energien med kraft fra den lille bensinmotor til å drive bilen.

Dieselmotorer fungere mye som konvensjonelle bensinmotorer, bortsett fra at de er innstilt til å brenne diesel, som er en annen form for petroleum-baserte brensel med høyere energi-innhold, noe som resulterer i mer kraft fra mindre drivstoff.

Typer
p Det finnes flere forskjellige typer av hybrid-elektriske biler. Noen ganger er disse kjøretøyene er kategorisert som "milde hybrider" og "full hybrider", avhengig av hvor mye drivstoff de sparer. En mer teknisk klassifisering eksisterer mellom parallelle hybrider, som kan bruke strøm fra enten elektromotor eller bensinmotor når som helst, og serie hybrider, som alltid er drevet av den elektriske motoren og bruke bensinmotor som en generator for å produsere mer kraft som nødvendig og forlenge bilens rekkevidde.

fleste dieselmotorer er like, men noen bruker en turbolader for å tvinge ekstra luft inn i motorens brennkammer, noe som resulterer i enda mer kraft fra samme mengde drivstoff.

med Modeller

Dieselbiler er fortsatt relativt sjelden i USA. Noen amerikanske bilprodusentene, som Ford og GM, produsere diesel pickup lastebiler, primært for profesjonell bruk. Volkswagen Jetta TDI er kjent for å være en av de få mainstream dieselbiler som selges i USA i dag. The Environmental Protection Agency priser det på mellom 30 og 42 miles per gallon.

Hybrid-elektriske biler er vanlig og fortsette å ekspandere. Toyota Prius (50 mpg) og Honda Insight (40-43 mpg) er fortsatt, sammen med nyere oppføringer som hybrid modeller av Ford Escape SUV (29 mpg), Honda Civic kompakt bil (42 mpg), Chevrolet Malibu sedan (29 mpg) og Chevrolet Silverado pickup truck (22 mpg).
andre forskjeller

Flere andre forskjeller eksisterer mellom hybrider og dieselbiler. Foruten å tilby flere modeller og typer biler, hybrider bruker konvensjonell gass som er lettere tilgjengelig enn diesel. Imidlertid kan dieselbiler også brenne biodiesel, som er laget av spillolje og har vært nevnt som en nyttig form av alternative, ikke-petroleum drivstoff.

Hybrid biler også kjøre gamut av priser, med entry- nivå og luksus modeller både for salg. Den diesel Jetta TDI er plassert nær toppen av VW Jetta lineup.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105389.html

Previous:
Next:

hybrid Cars