Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> diesel Cars >> Content

Forskjellene mellom tre-Speed ​​& Fire-trinns girkasser

Systemansvarlig av et kjøretøy er ansvarlig for å overføre kraften i motoren til hjulene. Utgangspunktet bilene hadde en tre-trinns girkasse system, og det var bare i de tidlige 60-tallet at de fire-trinns girkasser ble utviklet. Antallet av tannhjul i et kjøretøy danner en base for klassifisering, og i noen modi disse har gått opp til fem eller seks tannhjul. Kontroll

fire-trinns girkasse motorer gir føreren bedre kontroll over bilen sin. De variable hastigheter gir bedre styring av bilen, spesielt i hellinger og på glatt underlag. De eldre tre-trinns girkasse modellene var tilstrekkelig når bilene var mindre, og veiene er glattere og mindre overfylt. Imidlertid er større fleksibilitet avgjørende for å kunne kjøre under tung trafikk og på dårlige veier.
Akselerasjon

Manual-overføring entusiaster nyte den måten der en firetrinns bilen kan akselerere og også nyte gleden av å bruke en pinne-shift for å skifte gir. De tre-trinns girkasser er morsomme å kjøre, men de er ikke i stand til å nå topp hastighet raskt. Den fjerde hastighet er nyttig for å oppnå og opprettholde en høy hastighet, og hvis det er en femte gear, under lange stasjoner den kan brukes til å spare drivstoff ved å kjøre på et lavere turtall eller Revolutions Per Minute,


Fuel

tre-trinns girkasse motorer bruker mye mer drivstoff enn de fire-speed motorer. Brenselsutnyttelse innovasjoner kom først etter 60-tallet, og disse kan ikke bli innlemmet i de tre-trinns girkasser. Stigende drivstoff kostnader og en økende etterspørsel etter energieffektive kjøretøy har gjort de fire-trinns girkasse systemer normen blant de fleste biler bygget etter 60-tallet.
Technology

De fire-trinns girkasse systemer bruke bedre teknologi, og når de automatiske overføring systemer kom på mote, clutchpedalen ble overflødig. De tre-trinns girkasse modellene var for biler som var grunnleggende modellene i utgangspunktet, og disse tre girene var tilstrekkelig for deres behov. Men teknologisk avanserte bilmotorer krever langt større manøvrerbarhet og en evne til å tilpasse seg endrede fartsgrensene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/diesel-cars/105239.html

Previous:
Next:

diesel Cars