Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

DIY PVC Pipe katamaran

De fleste PVC pipe katamaran utbyggere bruker store diameter 10 - og 12-tommers rør for deres egne båter. Mens større diameter rør er uoverkommelig dyrt for mange amatører, kan mindre diameter tynne måle avløpsrør i geometriske bunter gi nok bæreevne og styrke til å muliggjøre bygging av store vannjet. Deres symmetri og unikhet alene tiltrekke seg mye oppmerksomhet på vannet og på, som i tillegg til sporten, er nok årsaken til sann innovatør å gi den en prøve. Design Strategy

Den store fordelen med mange mindre rør er at i tilfelle av brudd eller brudd på en forseglet pipe, resten beholde sin integritet. Fire-tommers PVC nedløpsrør har en indre diameter på 4 inches. Disse kan settes sammen ved hjelp 3-1/2-inch diameter Schedule 40 rør som interiør koblinger og nesten hvilken som helst lengde katamaran pontoon kan konstrueres. En 15-fots delen ville ha en senkes flotasjon på 75 pounds. Hvis halvt begravet, ville hver 15-fots delen bære en nyttelast på rundt 38 pounds. I grupper på ni rør på hver side, ville den totale nyttige Net flotasjon være mer enn 600 kg., Nok for hele konstruksjonen og to eventyrere. Total stiftelse er over £ 1200. Pontongene er 15 meter lang. De er jevnt bøyd i 13-fots punkt, som gir en grasiøs bue kurve og en jevn oppføring av pontoon til motgående vann. Den 4-fot med 8-fots dekk er konstruert av ½-tommers tykke press-behandlet kryssfiner i et minus 2-tommers-by-4-tommers press-behandlet trevirke stendere.
Materials

Du vil trenge 27 4-tommers diameter PVC 10-fot lange drainpipe seksjoner, 18 endestykker, en 10-fots lengde på Schedule 40 4-tommers diameter pipe, og 18 3-1/2- tommers diameter Terminliste 40 endestykker å forsegle de bakre åpninger. Tre 8-fots 2-tommers-by-6-tommers press-behandlet trevirke pigger og en 4-fots-by-8-fots ark av trykkimpregnert kryssfiner består av trelast. Bruk nylon stropping i fire plasser å holde hver pontoon sammen samt til dekk montering.
Fabrication

Skjær åtte rør inn 5-fots lange seksjoner . Bøy 10-fots seksjoner på forsiden med litt oppvarming med varmepistol over ca 1 fot og bøye korte ender opp på om en 20-graders vinkel. Sementere 6-tommers seksjoner på 3-tommers poeng på de lange endene av bøyde rør. Deretter sementere de rette 5-fots seksjoner på 3-tommers stubber. Holde leddene rett til å stille. Sementere 4-tommers caps på forsiden og 3-1/2 tommers caps inne bak rørene. Bundle de ni rør med stropper på hver side i rader som følger, fra toppen: en, to, tre, to og ett som tilsammen ni rør på hver side. De beste rørene vil bli ytterligere tilbake. Monter det øvre tre dekk frame og kutte to sett med runder på de nederste tre inches av de to-by-6 studs å beholde flyter. Fest flyter på dekk med stropper og justere sine posisjoner nøye.
Variasjoner

Prøv en større dekk, eller slå dekk i begge retninger for å endre katamaran fasong . Makt kan være seil eller liten påhengsmotor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103495.html

Previous:
Next:

båter