Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan reparere en 1997 Expedition Oxygen Sensor

The oksygen sensor (eller O2 sensor) spiller en viktig rolle i motorstyringen av 1997 Ford Expedition. Lese prosent av oksygen i eksosen, sender O2 sensoren informasjon til bilens datamaskin som spenning. Maskinen leser spenninger og avgjør om motoren er i gang rik eller mager og justerer pulsen bølge av drivstoff sprøytebrukere å opprettholde en riktig balanse av luft og drivstoff til motoren. En defekt O2 sensor vil ofte føre til at motoren kjøres rik. Siden en O2 sensor ikke kan repareres, endre det ved første tegn på problemer å holde lastebilen kjører riktig. Du trenger
Wrench sett
Socket satt
O2 sensor socket
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Koble den negative batterikabelen fra batteriet ved hjelp av en fastnøkkel til å løsne festeskruen. Isoler kabelen vekk fra batteriet mens du arbeider.
2

Hev foran ekspedisjonen din med en jekk og posisjon et sett med bukker under bilen for å støtte den. Dette er en tung lastebil, så pass dine bukker er rangert til å støtte et tungt kjøretøy.
3

Finn O2 sensor i eksosrøret. Det ligger i nærheten av motoren der røret kommer ned og gjør sin første svingen. Koble fra den elektriske kontakten som festes O2 sensor til bilens ledningsnett ved å slippe låsetappen og trekke de to halvdelene fra hverandre.
4

Fjern O2 sensor fra eksosrøret med en O2 sensor socket og skralle. Slå sensoren mot solen med skrallen før det er fri fra trådene. Løft sensoren ut av røret og kast den.
5

Tre nye O2 sensoren inn i eksosrøret der du fjernet den gamle, og skru det fast med en O2 socket og skralle. Trekk sensoren til 34 fot-pounds med en momentnøkkel og O2 sensor socket.
6

Koble ledningsnettet kontakten fra sensoren til kontakten på lastebilen. Skyv de to halvdelene sammen til låseklaffen engasjerer.
7

Løft fronten på lastebilen med en jack. Fjern jack står ut under bilen og senke bilen til bakken. Koble den negative batterikabelen til den negative terminalen på batteriet og trekk til festebolten med en skiftenøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102312.html

Previous:
Next:

Tune Ups