Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Slik reparerer en Automatisk klimaanlegg

Fikse et klimaanlegg i en bil kan være en stor jobb, eller det kan være så enkelt som å lade freon i systemet. Feilsøking bil problemer kan være lett å fikse mesteparten av tiden hvis du har de riktige verktøyene, riktig kunnskap og riktig problem (i at noen problemer rett og slett er arbeidskrevende reparasjoner) er hva du trenger
Wrench sett
såpevann
Spray flaske
AC lader
Øyevern
Vis flere instruksjoner
Kjenn dine deler
en

Diagnose hvilken del av air condition ( AC) system går forkjært. Det er fem store deler av AC-systemet. Kompressoren sirkulerer og komprimerer kjølemiddel. (Kjølevæsken bærer varmen i systemet, og er vanligvis R-134 på de fleste nyere modeller). Kondensatoren endrer fasen av kjølemiddel og fjerner varme fra kjølemiddelet i tillegg. Ekspansjonsventilen regulerer trykket av kjølemiddelet. Fordamperen overfører varme fra bilen til kjølevæsken. Tørketrommelen fungerer som et filter for kjølevæske ved å fjerne fuktighet og forurensninger.
2

Test dine slanger for lekkasjer. Lag en enkel løsning av flytende vaskemiddel i en sprayflaske og suge AC slanger og koblinger mens systemet er i gang. Den kjølevæske må være under press for å avdekke eventuelle lekkasjer. Hvis du ser noen bobler, har du funnet din lekkasjen. Bare når du er sikker på at det ikke er noen lekkasjer kan du legge kjølevæske i systemet. Det er ulovlig å slippe freon gass i atmosfæren.
3

tømme ut kondenserende spoler. Rusk kan noen ganger samles rundt kondenserende spoler, hindrer varmen fra å bli utvist fra AC system. Også se seg om etter noen ødelagte ledninger, utbrente sikringer, dårlige brytere, brutt fan belte eller seler som har brutt rundt kompressoren.
4

Top av kjølevæsken. Hvis systemet har noen coolness å ta på, men ikke mye, kanskje det er bare mangler noen kjølevæske. Hvis dette er tilfelle, og du allerede har sjekket for lekkasjer, legg til litt kjølevæske. Dette bør øke trykket inne i AC system og vil øke sin evne til å utføre kjølingen.
5

skylle systemet. Åpne ekspansjonsventil og fordamperen. Når du fjerner fordamperen, rengjør den med vann og lys skrubbing, være forsiktig så du ikke får vann i rørene som inneholder freon. Bruk en AC flush kit for å rense ut freon rør, etterfulgt av trykkluft.
6

Sjekk din kompressor. Hvis det lekker kjølevæske eller lage klikke lyder, vil den trenge en erstatning. Også sjekke for å se om clutchen er engasjerende mens AC kjører. Hvis du bytter ut det, tilsett olje til sugesiden og roter clutch flere ganger for å klargjøre oljen beveger seg gjennom systemet. Trekk til de fire bolter til kompressoren i en sirkulær måte, slik at kompressoren tilfelle ikke blir vindskjev. Sist, gni litt olje på freon rørdeler for en god passform og hindrer hussopp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102236.html

Previous:
Next:

Tune Ups