Hvordan bruke A /C Målere

Arbeide på biler krever mye kunnskap og kompetanse når det gjelder å opprettholde visse deler av bilen din. Hvis du har A /C problemer i bilen, må du bruke en A /C måler for å finne ut om det er for mye eller for lite press kjører gjennom A /C system. Dette er en vedlikeholds prosess som normalt utføres av en mekaniker, men hvis du har et sett med A /C målere, eller kjenner noen som gjør det, kan du bruke en A /C måler riktig i noen få enkle å følge trinnene. Du trenger
Standard A /C måle
termometer
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på bilen din og bruke brukerhåndboken for å finne lavtrykk tjeneste port, høytrykks-tjeneste port og kjølemediet sylinder. De fleste A /C målere har en blå, en rød og en gul slange. Du vil koble disse tre slanger til de tre områdene som er nevnt ovenfor.
2

Koble den blå slangen til lavt trykk port og lavtrykksmanometeret. Den blå Slangen har to sider. Den ene siden har en kontakt som passer med lavtrykksmanometeret og de andre passer med lavt trykk port. Koble begge ender til sine respektive steder ved å stramme dem på både lavt trykk port og lavtrykksmanometeret.
3

Koble den røde slangen til høytrykks-port og high- trykkmåler. Den røde slangen skal ha den samme utforming som den blå slangen. Koble de riktige endene til høytrykks-port og high-trykkmåler ved å stramme dem på plass.
4

Koble den gule slangen til kjølemediet sylinderen og til måle system. Å koble den gule slangen korrekt, kobler måleren slutt på måleren system. High-og lavtrykk målere bør ha en midt-kontakt som går til begge målere. Denne kontakten er utformet for den gule slangen. Stram slangen til måleren og stram den andre enden til sylinderen for kjølemedium.
5

Sjekk din statisk trykk. Med bilen slått av, bør du legge merke til en lesning på målere. Dette er kjent som det statiske trykket. Det statiske trykket fra lave og høye målere bør sitte på omtrent samme nivå på begge instrumenter. Begge målere måle vakuum og trykk med en enhet som kalles PSI, eller pund per kvadrattomme. Det statiske trykket vil endres på grunn av temperatur og i avsnittet er det en link til en statisk trykk temperatur diagram. Bruk et termometer for å sjekke temperaturen utenfor og deretter bruke tabellen for å finne ut hva den riktige statiske trykket er for at temperaturen.
6

Sjekk din lavtrykk lesing. Slå A /C system på, og du vil merke at målerne skal endres umiddelbart. Din lavtrykksmanometeret bør sitte et sted rundt 30 PSI. Denne avlesning kan variere noe på grunn av den aktuelle temperatur, men 30 PSI anses standard lavtrykks lesning fordi ved dette trykket er oversettes til fordampning temperaturen ved frysepunktet for vann. Ved hjelp av merkene på lavtrykksmanometeret, få en lesning for lavt trykk.
7

Sjekk din høytrykks-lesing. Slå A /C system på. Din høytrykks-lesing bør sitte ca 2.2 til 2.5 ganger høyere enn den statiske lesing. Så, ved hjelp av diagrammet i avsnittet, dersom den foreslåtte statisk trykk for en 70 graders dag er ca 69 PSI, bør høy sporvidde lese mellom 151,8 til 172,5 PSI. På grunn av været lesingen kunne variere litt, men den 02.02 til 02.05 regel generelt gir nøyaktige resultater under normale værforhold.
8

Se etter en dårlig kompressor. Dersom du opplever avlesninger som ikke samsvarer med de foreslåtte standard opplesninger, vil du nå trenger å bruke A /C målere å finne ut av problemet. Hvis A /C systemet er på og dine målere leser det samme på både lavt og høyt trykk sider du kan ha en dårlig kompressor. Bruk bruksanvisningen for din bil for å finne kompressoren og deretter sjekke for å se at det er i gang. Hvis kompressoren går og dine målere er begge leser det samme, har du mest sannsynlig vil trenge en ny kompressor.
9

Se etter en tett åpning tube. Slå A /C på og deretter sjekke lav-og høy-press opplesninger. Hvis avlesningene er lav og deretter sakte stige, har du en tett kompressor. Et tett åpning sulter kompressoren med olje. For å fikse en tett åpning, trenger du bare å skylle A /C system eller erstatte åpningen tube. Du bør ha en profesjonell mekaniker erstatte åpningen tube eller fullføre en A /C system flush hvis målingene er lave og deretter sakte stige.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133683.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance