Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre en blekkpatron oljefilter i en KIA

Hvis du er en Kia eier prøver å gjøre ditt første runden av planlagt vedlikehold på bilen din, er du sannsynligvis mystified av prosessen med hvordan du endrer en patron oljefilter på Kia . Ikke gi opp, endring av olje filter er viktig å holde bilens motor kjølesystem kjører riktig. En tett eller skittent oljefilter kan føre til at motoren gå på for høy temperatur og skape indre skader. Kia beholderen oljefilter er forskjellig fra de fleste oljefiltre, men bedre på mange måter. Det er mindre sjanse for oljesøl ved utskifting sin, og når du vet hva du skal gjøre og hvor du finner det, er prosessen utrolig enkelt. Du trenger
oljeavtappingsbeholder
Metric socket satt
Penknife
Replacement oljefilter beholderen
White blekk permanent markør
Vis flere instruksjoner
1

Park din Kia på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Plasser en oljeavtappingsbeholder under oljetappeplugg plassert på undersiden av motoren. Pluggen ser ut som en vanlig bolt og stikker ut av bunnen av den glatte bunnpannen mot forsiden av den Kia motoren. Noen modeller har pluggen som sitter på høyre side av pannen mot bunnen. Fjern tappepluggen med en pipenøkkel og la all oljen renne ut i din dreneringspannen. Bytt ut oljepluggen.
2

Åpne panseret og fjern de fire boltene som holder motordekselet på plass. De er plassert på de fire hjørnene av dekselet. Ta av dekselet på motoren.
3

Se på førersiden av motoren. Du vil se en svart, rund plast cap merket "25nm." På noen Kia modeller de to første tallene vil være forskjellig, men alle Kias vil ha en sekvens av to tall og deretter "nM" kastet i toppen av hetten. Dette er dekselet til beholderen oljefilteret. Ta tak i dekselet og fjern den ved å skru den med flere mot klokken vendinger. Beholderen oljefilter vil bli festet til bunnen av lokket ved en plastinnsats.
4

Bruk fingrene eller en penknife å forsiktig lirke gummi O ringen av bunnen av beholderen oljefilter og sentrum plastinnlegget. Vær veldig forsiktig med å bryte sentrum plastinnlegget. Hvis du gjør det du må kjøpe en ny cap. Når bunnen O-ringen er av, trekk beholderen utenfor plastinnlegget. Fjern O-ring som settes inn i undersiden av hetten.
5

Dypp fingeren i den gamle oljen du tappet fra bilen og tørk av olje på begge sider av den nye O-ringer som kom med erstatning filtre. Dette vil bidra til å danne den nye tetningen. Trykk større O-ringen inn på undersiden av hetten. Trykk den nye beholderen oljefilter på midten plastinnsats (sørge for pilen angitt på beholderen vender bort fra lokket) og låse beholderen til innsatsen ved å trykke på mindre O-ringen mot bunnen av beholderen. Installere beholderen i filterhuset og skru lokket på plass. Reversere resten av fjerning instruksjonene for å fullføre installasjonen, og ikke glem å erstatte oljen du fjernet fra motoren med ny olje. Se din manual for merke og modell Kia du har for riktig mengde olje for å sette inn

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132269.html

Previous:
Next:

oljeskift