Hva er inni en bil batteri?

Det sitter rolig ligger under panseret på bilen, for det meste ubemerket inntil det er et problem, men likevel bruker den samme teknologien som har vært i bruk i flere tiår. En rask titt inn i motorrommet på nesten hvilken som helst bil vil avsløre en stor, tung svart plast boks med ledninger festet på to steder. Det er, selvfølgelig, en bil batteri, men vet du hva som er inni den? Fakta

hjertet av den typiske bilen batteriet er batteriet celle. Denne består av negative og positive plater, en container og elektrolytt. Batteriplatene må være laget av ulike metaller, og i bil batterier metaller av valget er bly og bly oksid. For en elektrolytt, blir en blanding av svovelsyre og vann anvendes. En enkelt celle kan produsere 2,1 volt, så for å imøtekomme et bilens 12-volts elektrisk system er det seks celler i en bil batteri. Når bilbatterier er gjort, er platene gruppert sammen med isolerende separatorer og stropper (som kobler platene) i et element, som vanligvis seks blir deretter satt inn i batterikassen.
Slik fungerer det
p Som generatoren lader batteriet, er frie elektroner avsatt på de negative plater, forårsaker de negative og positive plater for å skaffe en forskjell i potensial og elektriske trykk eller spenning, resultater, Når terminalene er forbundet med en belastning, elektronene flyter over kretsen, utjevne forskjellen i potensial. Denne flyten av elektroner er hva som gir strøm til hva batteriet blir kalt til makten. Når platene har like kostnader, er batteriet utladet og må lades før det kan brukes igjen
Funksjon

En bil batteri har mange funksjoner, mest kjent for å gi den kraften som trengs for å starte motoren for å få det i gang. Denne funksjon innebærer ikke bare starter (som er den største trekning av strømstyrke), men også tenningssystemet og det elektroniske innsprøytningssystem. Dessuten vil bilen batteri gir strøm til bilens systemer som lys, radio eller alarm når bilen ikke er i gang. En av de lite kjente funksjoner på batteriet er å fungere som en kondensator i bilens elektriske system, og dermed jevne strømmen.
Fordeler

Den viktigste fordelen til en bil som har en bil batteri er at den tillater lagring av energi i lange perioder av gangen. Dette er viktig fordi en bilens dynamo bare genererer vekselstrøm (AC) strøm, som ikke kan lagres. Gjeldende fra bilens batteri er likestrøm (DC). Uten batteri, vil vi fortsatt være med en sveiv på fronten av motoren for å starte våre biler. En fordel til måten bilbatterier er konstruert er den relative enkle som de kan erstattes.
Warning

elektrolytt inneholdt inne en bil batteri, en blanding av vann og svovelsyre er svært etsende og vil brenne huden og forårsake blindhet hvis den får kontakt med øynene. Forsøk aldri å åpne en forseglet batteri sak. Under lading kan ekstremt eksplosiv hydrogengass samle seg på toppen av batteriet, så ta vare ikke å bringe en gnist eller flamme i nærheten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124584.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil