Deler av en eksos

Eksosanlegget er en viktig del av alle kjøretøy. Hvis det er en feil i en av de mange deler av dette system, kan det ikke bare påvirke ytelsen av bilen, men ytelsen av driveren. Selv om det er en liten lekkasje i eksos-systemet, kan det være nok til å tillate den farlige, luktfri karbonmonoksid for å gå inn i kabinen på bilen. Ifølge EPA, "så mange som én av fem biler involvert i ulykker kan ha forhøyede nivåer av karbonmonoksid inne i kupeen." Kjennskap til de delene av eksos kan være nyttig i inspeksjoner som sikrer at systemet fungerer som det burde. Eksos Manifold

eksosmanifold er en av de første delene av eksos. Laget av støpejern, er det montert på topplokket av motoren. Der feller de avgasser produsert av sylindrene. Det er så mange rom eller passasjer inni det som det er antall sylindere, slik at eksos fra hver sylinder strømmer inn enkelte passasjer. I den andre enden av manifolden er en flens inn i hvilket motoren røret er satt inn. Dette røret er skikkelig pakning og boltet for å hindre eksos lekker.
Down Pipe

ned røret er den andre delen av eksos. Fra fordeleren, røret vinkler nedover, tar den eksos som strømmer inn i manifolden inn i den tredje del av eksosen. Nedløpsrøret kan bestå av to rør inne i hverandre - dette kan variere i forhold til alder, merke og modell av kjøretøyet. Teorien bak de to rør, er at den gir bedre isolasjon, således bedre beskyttelse av undersida av kjøretøyramma for varme. Røret-i-the-pipe kalles en "Air Gap Pipe."
Katalysator

Den tredje av de delene av eksos - -og det kan hevdes, en av de viktigste --- er katalysatoren. Den katalytiske konverterte er laget av keramikk eller metall som er belagt med edelmetall. Den er konstruert på en slik måte at det består av mange honeycomb-type passasjer, alle belagt med edelmetall. Den converter er festet til motoren pipe, og dens formål er å konvertere skadelig eksos inn vanndamp samt utslipp av karbondioksid nitrogen.
Lambdasonde

lambda-sensor kan monteres foran katalysatoren. Hensikten med denne sensoren er for å spore innhold av oksygen i den eksos som produseres av sylinderne. Det kan hjelpe katalysatoren arbeide mer effektivt. Ikke alle biler er utstyrt med disse sensorene, mens etter 2000, noen biler har en i front av katalysatoren, så vel som ved utgangen av konverteringsprogrammet også.
Front Silencer

p Hvis bilen ikke har en lambda sensor, så er dette den neste en av de delene av eksos. Hensikten med denne lyddemper er todelt: å redusere støyen fra motorens forbrenning og bidrar til å sikre riktig flyt av eksos. Lyddemperen kan ha fibermatter, fylte glassfiber fiber eller andre materialer inne i den for å redusere lyden eller bestå av ledeplater. Det kan være opptil tre lyddempere koblet den ene til den andre.
Tail Pipe
p Dette er den siste delen av eksos. Halerøret bidrar til å sikre eksosen føres i rør utover enden av kjøretøyet. Uten intakt halerøret kan eksos trenge passasjerkabinen eller stammen. Den endelige lyddemper er vanligvis festet til eksosrøret for å døyve lyden ytterligere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124803.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil