Om Kjølevæske

Motor kjølevæske, eller frostvæske, er et viktig aspekt av motor vedlikehold. Kjølevæske er spesielt viktig i geografiske steder der temperaturen nå varme eller kalde ytterpunktene. Kjenne ulike typer kjølevæske og hvordan det fungerer kan hjelpe deg å holde bilen i god form. Historie

Etylenglykol, en primær kjemisk i kjølevæske og frostvæske, ble oppfunnet av en fransk vitenskapsmann på midten av 1800-tallet. På den tiden var det en spesialitet produkt reservert hovedsakelig for militære kjøretøy og fly. Det var ikke før tidlig på 1900-tallet som etylenglykol begynte å bli brukt oftere blant forbrukerne. Siden da har kjølevæske blitt allestedsnærværende i forbrukerprodukter biler og brukes i rutinemessig vedlikehold av bil.
Betydning

Motorkjølevæske brukes i alle biler basert på forbrenningsmotorer , som omfatter de fleste forbruker-og industrielle nivå biler og lastebiler. Kjølevæske hjelper moderate og utbetale høye motor temperaturer og er avgjørende for å hindre overoppheting av motoren. Kjølevæske er også vanligvis koblet sammen med frostvæske egenskaper. . Disse fungerer i en omvendt måte og hindre at motoren væske fra frysepunktet

Typer

Motorkjølevæske kan deles inn i tre kjemiske typer: Metanol, etylenglykol og propylenglykol. Av disse er bare sistnevnte ikke giftig, de tidligere to er svært giftig. Metanol blir også brukt som et kjemisk i forskjellige typer kjøretøy drivstoff. Etylenglykol kan motstå den høyeste temperaturen i motoren. Til slutt, er propylenglykol benyttes som kjølemiddel og frostvæske i hjem systemer der svært giftige stoffer er uønsket.
Warning

Engine kjølevæske kan være spesielt farlig fordi dens kjemiske egenskaper gjør det smaker søtt, og dermed tiltrekke små barn og kjæledyr. Svelging av kjølevæske kan føre til en rask og smertefull død. Ved svelging må offeret intravenøs medisinsk behandling for å motvirke de giftige giftstoffer. Proaktive forebyggende tiltak bør iverksettes for å sikre at dette ikke skjer, for eksempel lagring av all kjølevæske på høye hyller utilgjengelig for barn og husdyr.
Hensyn
< p> Riktig vedlikehold av bil krever hyppig kontroll av bilens kjølevæske reservoaret. Bare sjekk og skift kjølevæske når bilens motor er helt kult. Åpne panseret og sjekke kjølevæske reservoaret, som vanligvis er i en nesten ugjennomsiktig tank merket "kjølevæske." Væskenivået indikatorer vil bli merket på utsiden av tanken. Toppen av motoren kjølevæske når nivået av flytende fall under "Cold" nivå merket på tanken. Sjekk også at kjølevæske er fri for rusk og ikke brun. Brown kjølevæske peker til et internt problem med motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124378.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil