Hvordan rengjøre og reparere en EGR Valve

Hvis bilens tomgang omtrent, har mistet makt eller dens drivstofføkonomi har merkbart droppet, er det mulig du har en stikker EGR ventil. Mens en EGR ventil ikke kan repareres på grunn av sin lukkede konstruksjon og bruk av et vakuum membran, kan en stikker EGR ventil noen ganger bli returnert til forsvarlig stand med en grundig rengjøring. Hvis den ikke stikker, kan periodisk renhold forlenger levetiden. Du trenger
maskeringstape
Pen
Socket satt
liten ledning pensel
forgasser
Rags
Vis flere instruksjoner
1

Finn EGR, eller eksos gass resirkulering, ventil på motoren. Det vil være en flat rund-enhet, vanligvis montert på siden av motoren på inntaksmanifold, eller på enden av et rør. Det kan noen ganger være plassert på baksiden av motoren, er montert på et langt rør. Den vil ha en eller flere vakuum slanger festet til den, og hvis det er elektrisk drevet eller kontrolleres, vil det ha en eller flere ledninger også koblet.
2

Plasser bilen i park, sette beredskap brems, heve panseret, og starte motoren. La motoren når driftstemperatur, Rev motoren et par ganger og se på EGR ventilen er stempelet. Hvis den ikke beveger seg i det hele tatt når du rev ​​motoren er defekt og må skiftes. Dersom ventilen opererer og stempelet armen beveger seg når du rev ​​motoren, fortsette med rengjøring av ventilen.
3

Mark alle slanger og ledninger som er koblet til EGR ventil med biter av maskeringstape og en penn for senere installasjon.
4

Trekk slangene ut ventilen, og koble noen ledninger. Inspiser alle slanger og ledninger som kommer ut ventilen for sprekker eller hull. Hvis du finner sprekker eller defekter i slangene eller ledninger, må de skiftes ut.
5

Bruk pipenøkkel til å løsne boltene som holder ventilen til inntak manifold og fjerne dem. Hvis ventilen er montert på et rør, fjerne boltene som holder røret til motoren. Trekk ventilen fra motoren.
6

Bruk en liten stålbørste til å skrubbe av innskudd fra rundt åpningene i ventilen og røret, hvis den er utstyrt med det.
7 < p> Spray forgasserrens inn i åpningene som kompis til motor og eksos porter, og pass på å grundig suge åpningene, og la overflødig renere å kjøre off, tar de fjernede innskudd med det. Hvis ventilen ikke er elektronisk, kan det bli dynket i en bøtte med deler renere i 30 minutter i stedet.
8

Tørk av EGR ventil av med en ren fille og den tørke thoroughly.Reinstall EGR ventil i motsatt rekkefølge.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123843.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance