Hvordan endre Olje på en Honda S2000

Honda anbefaler oljeskift filter i S2000 din på samme gang du skifter olje. For når dette er, ikke Honda ikke anbefale en bestemt kjørelengde intervallet mellom oljeskift, men i stedet bruker en elektronisk "motorolje liv" system for å varsle deg når behovet for å skifte olje tilnærminger. Systemet bruker motortemperatur og revolusjoner i stedet for kjørelengde for å bestemme når å signalisere deg tid til vedlikehold. Hvis du regelmessig kjører i støvete terreng, bør du skifte olje raskere enn systemet signaler. Du kan skifte olje og filter selv for å spare lønnskostnader. Den eneste ekstra kostnaden er en engangs kjøp av et spesialisert verktøy for å fjerne oljefilteret. Du trenger:
oljefilter
Bil jack, bil heis eller bil blokker
Olje
oljefilter skiftenøkkel
trakt
Drensvannsoppsamler
New drain bolt skive

Vis flere instruksjoner
Initial kjøp
en

Kontroller at oljefilteret du kjøper matcher din modell og årsmodell. Det burde si på etiketten. Dessverre kan du ikke gå av bilens manual, som gjør ikke en spesifikasjon.
2

Kjøp fem liter SAE 10W-30 olje med API "for bensin motorer" stjerneskudd på kan, som anbefalt av Honda. Bruk SAW 5W-30 hvis været vil gå under minus 20 grader Fahrenheit. Kjøp en ny avløp bolt skive også.
3

Kjøp en olje filter skiftenøkkel til å passe filteret. Spør forhandler eller lese på emballasjen for å sikre kompatibilitet. Hvis du har problemer med å finne det, husk at oljefilteret skiftenøkkel er egentlig ikke en skiftenøkkel. Det er mer av en gummi-grep skrustikke til å sette på filteret slik at du kan slå den med en vanlig skiftenøkkel.
Oljeskift
4

Idle motoren før oljen temperaturmåleren på dashbordet stiger til driftstemperatur. Dette gjør det enklere å renne. Selv oppvarmet, tar det fortsatt oppover på 20 minutter på en fullstendig renne.
5

Hev bilen mens motoren kjøler nok slik at du ikke brenner deg når du krype under. En hydraulisk heis eller blokker er å foretrekke fremfor en nødsituasjon bil jack, der bilen kan rulle av. Dette trinnet er valgfritt, så ikke risikere bilen faller på deg bare for å få mer plass til å arbeide. Hvis du bestemmer deg for å bruke jack, sette tunge poser (av frø eller salt, for eksempel) under begge sider av ett bakhjul.
6

Ta av oljepåfyllingshullet cap. Det er helt på baksiden av toppen av motoren. Slik at luften i hjelper oljen renne raskere.
7

Slide selv under motoren, finn avløpet bolten og skyv renne pannen under. Det er på en side hjørne av bunnen av motoren.
8

Fjern avløpet bolten ved hjelp av en vanlig halvmåne skiftenøkkel.
9

Drain oljetanken i 20 minutter. Skru bolten igjen, ved hjelp av en ny vaskemaskin, siden de er crushable og slitasje med bruk mye raskere enn bolten. Hvis du bruker en momentnøkkel den til 29 fot-pounds.
10

Finn oljefilteret et par inches over drain bolt.
11

Put oljefilteret skiftenøkkel på den. Vri den med halvmåne fastnøkkel til å løsne den. Skru av filterelementet resten av veien manuelt.
12

fjerne tetningen (en gummi O-ring) som passer mellom filteret og motoren. Tørk forseglingen er kontaktflaten på motoren.
13

Sett et lag med olje på pakningen som fulgte med det nye filteret. Hold forseglingen på plass mens du skru filteret på manuelt. Når du merker motstand, avslutt det hele med olje filter skiftenøkkel, snu to tredjedeler av en revolusjon. Stramme ytterligere kunne føre oljen å lekke.
14

Hell fem liter olje i motoren der du fjernet oljen refill cap. Sjekk peilepinnen for å sikre at du ikke overfylles. Skift olje refill cap.
15

Idle motoren i fri igjen, før oljen temperaturmåleren når driftstemperatur. Sjekk oljefilter og avløp bolt til at oljen ikke lekker ut ved driftstemperatur.
16

Nedre bilen av noen støtter.
Brukte Oil

17

Wash brukt motorolje av huden med såpe og vann så snart du kan.
18

Sett oljen i en lukket beholder, og la det med en bensinstasjon eller miljøstasjon, som anbefales av Honda. Dumping på bakken eller i søpla kan påvirke deponiet kjemi og muligens vannforsyningen.
19

Slå den tomme olje beholdere og brukt olje filter open-end-ned i avløpet pannen. Neste gang du gjør et oljeskift, vil de ha tappet nok til at du kan kaste dem ut i den vanlige søpla.
Tilbakestille Olje Livet System
20

Vri tenningsnøkkelen til "On" (posisjon II) uten å slå av motoren over.
21

Trykk på "tur"-knappen flere ganger, helt til motoren olje indikatoren vises.
22

Trykk på "tur"-knappen igjen, holder det til oljen liv blinker. Dette tar ca 10 sekunder.
23

Trykk og hold "tur"-knappen igjen, holder den inntil motorolje livet tilbakestilles til 100 prosent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123847.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance