Hvordan Inspiser Differential Gears for Wear

Når du endrer differensial væske, er det alltid en god idé å inspisere girene mens du har fått differensial bakdekselet. Girene jobbe på en presis måte, og hvis noen brikke er satt galt det vil kaste av hele systemet. Inspeksjon av differensial tannhjul for slitasje kan hjelpe deg å diagnostisere en rekke hylende, klynking, rallende og banket støyproblemer på baksiden av kjøretøyet. Du trenger
Oil fange pan
Butikk filler
lommelykt eller butikk lys
Vis flere instruksjoner
en

inn en oljeavtappingsbeholder under differensial . Å inspisere girene du trenger for å se innsiden, så du må fjerne differensialdeksel og tømme systemet først. Hold butikk filler hendig for søl.
2

Bruk en lommelykt eller butikk lys for et klart syn av interiøret. Den store ytre delen som er vist her er ringen gear. Sjekk at det ikke er noen chips eller skade endene og kanter på tennene. Overflaten av ringdrevtennene skal være glatt. Hvis det ser ut som tre korn, med mønstre for å havne opp hele, dette er ikke normal slitasje og utstyret må byttes ut.
3

Inspiser innvendige tannhjul, referert til som den differensial side tannhjul eller "spider gears". Her kan du se den skinne ned i sentrum av girene som er en normal slitasje mønster.
4

Kontroller side gears for noen pauser eller sprekker. Her kan vi ha en bit av chipping på kantene.
5

Kontroller kanter, ender, og overflaten av denne mindre utvendig utstyr, kalt pinion gear. Se etter scoring, sprekker eller brudd.
6

undersøke tennene på pinjong som de passer inn i større ring gear. Normale mønstre av slitasje for begge disse girene er helt ned i sentrum av drevtennene. Hvis du ser slitasje nær kantene eller på vekslende ender av girene, så er det en justering problem. Hvis man gir er satt for langt tilbake eller for nær, vil girene ikke passer sammen på riktig måte, og vil kontinuerlig kollidere på feil sted som de slår. Det vil være uregelmessig slitasje mønstre og til slutt skader på tennene.
7

Sakte spinne en av de bakerste hjulene til å rulle girene og bringe resten av tennene til syne. (IKKE vri hjulet hvis du har fjernet noen del av differensial forsamlingen.) Bare deler av hvert gir er synlig på en gang, så du trenger for å snurre hjulet i intervaller for å undersøke alle deler av utstyret forsamlingen.
8

Noter hvert gir med uregelmessig slitasje mønstre, chips og pauser, slik at du vet hvilke justeringer og reservedeler er nødvendig. Med mindre du har erfaring med differensialer, bør du oppsøke profesjonell auto reparasjon tekniker.
9

Ta bilen for en rask prøvetur rundt kvartalet. Når du kommer tilbake, sjekk påfyllingspluggen og dekke for å være sikker på at det ikke er noen lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124071.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance