Hvordan Care for Servostyring

The servostyring i moderne biler er ganske pålitelige, så få gi det noen tanke. Imidlertid er forebyggende vedlikehold er nødvendig, slik som det er med en hvilken som helst av de store delsystemer i et kjøretøy. Her er hva du skal gjøre. Du trenger
servostyring væske
Drive belt
Riktig erstatning slanger
Vis flere instruksjoner
en

Kontroller at servostyring reservoaret er fylt til riktig nivå. Lav væskenivået er en vanlig årsak til hardt styring, rare lyder og forbigående økninger i styringen.
2

Slå av motoren og ta av dekselet på servostyring væske reservoaret. Stikke fingeren i reservoaret for å føle for skitt slam og partikler. Hvis væsken er skitten, må du skylle systemet før du fyller med frisk væske.
3

Bruk alltid væsken anbefalt for bilen din (sjekk instruksjonsboken). Servostyring væske er konstruert for å motstå tynning ved høye temperaturer. Mens parkering, kan medietemperaturer nå opp til 300 grader F. Tilsetningsstoffer opprettholde god flyt under operasjonelle temperaturer så lave som -20 grader C for å hindre stiv styring på kalde dager. Fluid må være kompatibel med gummi som brukes i slanger og pakninger.
4

Inspiser for lekkasjer, en skadet eller slitt pumpe trinse, og løs braketter. Typiske lekkasjepunkter inkluderer reservoaret cap, reservoar-til-pumpe-body segl, akseltetning, bolter, beslag og slange tilkoblinger. Teste for lekkasjer med motoren i normal driftstemperatur. Drei rattet fra stopp til stopp, som er venstre til høyre flere ganger. Rattet skal ikke holdes i det ekstreme venstre eller høyre posisjon for mer enn noen få sekunder. Se etter sprutende væske og våte flekker. Servostyring conditioners er ofte effektive i å stoppe lekkasjer for en tid.
5

Sjekk tilstanden til slanger. Slanger typisk forverres fra innsiden, noe som betyr at de mister sin effektivitet lenge før du viser noen ytre tegn på forringelse eller lekkasje. Du vil vite om en slange har begynt å svekkes hvis det føles myk og svampete. Olje og fett-gjennomvåt slanger må skiftes ut. Bytt harde og sprø slanger fordi disse vil ha mistet sin evne til å utvide og trekke seg sammen ordentlig og kan sprekke.
6

Se etter utvendig slange slitasje forårsaket av slipende kontakt med metalldeler. Dette kan etterhvert bli oppbrukt et hull i en slange og få den til å sprekke under press. Skift ut slangen og korrigere årsaken til skaden. Omdirigere slangen og skru av konsollene med tie downs eller gummi hylser plassert over slangen.
7

Bruk riktige nye ledningene. Trykkledninger kan utsettes for hydraulisk trykk i overkant av 1200 kPa, mens returledninger bære ikke mer enn 50 psi. Således, de er laget på en annen måte. Trykkslanger er også utsatt for overspenning i trykk og pulsering, så de må være litt utvides til å redusere eller absorbere svingninger. Ikke prøv å få av med provisoriske slanger, "klare seg" reparasjoner, eller bruk av tape for å tette lekkasjer.
8

Kontroller drivremmen tilstand og spenning. Under etterstramming vil føre til at beltet å spinne på skiven sin. En slipping belte reduserer pumpekapasitet og forårsaker ujevn ytelse. Over-strammet belter vil plassere stor belastning på pumpeakselen lagrene.
9

Andre forhold for å se etter inkludere splitting, kant /sidevegg slitasje, fett eller olje på beltet sidevegg eller trinse grooves, eller pilling som oppstår når gummiblanding fra beltet slites av, og bosetter seg i V-fuger, forårsaker ujevn rideout, vibrasjon og belte støy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123968.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance