Hvordan erstatte den Serpentine Belt på en 1997 Chrysler Sebring

The 1997 Chrysler Sebring har to ulike belter som driver dynamoen, servostyring pumpe og klimaanlegget pumpe. Beltene må settes på riktig måte, ellers føre til skade på motoren ved å vri komponentene på feil måte. Beltet erstatte prosessen på 1997 Sebring er annerledes enn på andre Sebring modeller. Du trenger
Flathead skrutrekker
1/2-inch stasjonen breaker bar
Ratchet
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

Fjern plastdekselet under fremre del av motoren med en skrutrekker og en skralle og socket å få tilgang til de nederste trinser.
2

Pop panseret og finn beltet ruting diagrammet på toppen av viften liksvøpet . Hvis det ikke er belte diagram, ta en penn og notisblokk og trekke ut den nøyaktige ruting rekkefølgen av beltet på trinser og dagdrivere, beltene må gå tilbake på samme måte som de kommer ut
3

Finn servostyring pumpen skivene på venstre side av motoren. Beltet på servostyring pumpen skivene er rutet til veivakselen. Det er en justering brakett som er koblet til toppen av servostyring pumpe, en dreietapp bolt på toppen av servostyring brakett og en sperrebolt på bunnen av servostyring braketten. Løsne begge skruene bare nok for servostyring pumpe til å flytte. Sett 1/2-inch breaker bar i det firkantede hullet på nedre høyre side av servostyring braketten. Slå bryteren bar klokken for å flytte servostyring pumpe enn nok for deg å skyve beltet av. Fjern beltet.
4

Finn dynamoen på høyre side av motoren. Dette beltet ruter rundt dynamoen skivene og klimaanlegget pumpen skivene. Du vil se en kabelføringstrinsen under dynamo med en justering brakett på skivene. Løsne skruen i midten av kabelføringstrinsen. Finn monteringsbolten på slutten av justeringen brakett. Slå denne bolten mot klokken for å løsne spenningen for dynamoen og klimaanlegget kompressor. Skyv beltet av trinser og fjern beltet.
5

Skyv den nye beltet over dynamoen skivene, klimaanlegget trinse, baksiden av veivakselen skivene og tomgangsskiven. Slå tomgangsskiven justeringssylinderen før beltet er stramt på dynamoen og klimaanlegget skivene. Trekk til bolten i midten av kabelføringstrinsen. (Den anbefalte remspenning på dette beltet er 30 til 60 ft-lbs. Den anbefalte midtbolten dreiemoment på tomgangsskiven er 40 ft-lbs.)
6

Skyv den andre nye skivene over makten servopumpe trinse, veivakselen skivene og tomgangsskiven. Sett 1/2-inch breaker bar og flytte servostyringspumpe tilbake over slik at du kan skru dreieskruen tilbake i toppen av servostyring pumpe braketten på toppen og låsebolt på bunnen av servostyring braketten. Stram dreieskruen og bunnen låsebolt ned veldig stramt. (Anbefalt dreiemoment på begge servostyring bolter er 30 til 60 ft-lbs.
7

Fjern alle verktøyene og dra motoren rundt. Inspiser beltene for å sørge for at hver av beltene sitter i trinsene på alle komponentene. Slå av motoren og kontroller strammingen på begge belter. Sett bunnen plastdekselet på bunnen av motorrommet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123852.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance