Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> auto Detailing >> Content

Hvordan bruke Bondo å reparere rust på biler

Bruke Bondo er ikke komplisert, men det tar tid å søke riktig. Søknadsprosessen Bondo å fikse rust hull er den mest fornuftige måten å lappe metallplater. Utarbeidelse og slutten prosessen er hva tar mest tid å produsere en glatt malt overflate som ser ut som den gjorde da den rullet av utstillingslokalet gulvet. Det viktigste å huske er å jobbe på et tørt ikke-fuktige området for å gi alle kjemikalier en sjanse til å binde riktig med metall. Du trenger
Sparkel
Flathead skrutrekker
220-sandpapir
Red Scotch-Brite pad
Kan av lakk primer
Rag
Oppvask såpe
Masking tape
Hårføner
Bondo kit
Plastic nal
Guide strøk
Grunning
500-sandpapir
bøtte med vann
Paint
Klarlakk

Vis flere instruksjoner
prepping det utsatte området
en

skrape rust partikler og skalaer med en sparkel eller flatt skrujern. Sikre at du får begge sider av området i tilfelle rust har sivet gjennom.
2

Klipp ut noen råtnet gjennom metall med et par tinn klipp eller en fil og pass på å fjerne noe metall som har rustet gjennom. Dette vil etterlate et hull i metallet.
3

Sand den rustne overflaten med en 220-sandpapir. En rød Scotch-Brite pad vil også fungere. Sand til du er nede på solid, skinnende metall.
4

Sand ut området med en lettere sandpapir til fjær ut i den gjenværende maling på overflaten. Sand til du kan se spredningen av lag av maling, grunning og klarlakk.
5

Rengjør området med en plast børste og såpe. Dawn oppvaskmiddel fungerer godt. Sørg for at du skylle såpe og la området tørt. Du kan bruke en hårføner for å hjelpe fremskynde tørkeprosessen.
6

Tape av det utsatte området. Dette er for å hindre spredning av primer til en malt overflate.
7

Tørk det utsatte området med alkohol før priming. Isopropanol dytter på en ren klut fungerer best for å fjerne oljer igjen av såpe.
8

Paint primer til overflaten. Du må gjøre dette umiddelbart fordi rust prosessen starter så snart bart metall er utsatt. Spray primer jevnt over det utsatte området. Primeren vil trenge 24 timer for å tørke.
Legge til Bondo
9

Sand den primered overflaten med 220-sandpapir. Du kan også bruke en rød Scotch-Brite pad. Dette vil grov opp overflaten slik at Bondo vil ha noe å holde seg til. Ikke skrubb av primer, du bare ønsker å røff det opp
10

Bland herder og filler av Bondo.. Bland den på et stykke platemetall eller papp. Instruksjonene for blanding vil være på Bondo pakken. Den generelle tommelfingerregel er at bruk av mer herder vil gjøre det tørker raskere. Blandingen vil danne en solid farge når den er blandet skikkelig og grundig.
11

Skrap Bondo videre til pusset overflate med plast nal. Selv ut området med et metall sparkel. Skrap av overflødig.
12

La overflaten sitte i varme i 15 til 20 minutter. Dette vil gi Bondo å kurere. Det touch-test vil bestå av å berøre Bondo, hvis det føles klebrig, så er det fortsatt tørking. La den stivne før du sliper den ut.
13

Sand ut området lett med sandpapir for å sikre brukte du riktig mengde Bondo. I forekomsten som noe område har en mørkere farge enn de andre områdene, må du søke på nytt Bondo før hele området er plant. Dette vil ta prøving og feiling for å sikre at du får området rett.
14

Sand ut området på nytt for å sikre at alle de lave plassene er fylt og overflaten er flat. Inspisere for eventuelle fall eller lave flekker.
15

Spray guide strøk på området for å avdekke de lave flekker. Dette vil bidra til å sikre nøyaktighet. Guiden strøk kan kjøpes på en auto deler butikken. Guiden strøk er laget utelukkende for å bringe ut eventuelle feil i påfyllingen. Dette vil mørkere dyppet områder. Du må søke på nytt Bondo å bringe de lave flekker flush med resten. Sand alle de opphøyde flater ned.
16

Gjenta denne prosessen til hele området er glatt og flush. Området er klar for primer.
Grunnes og males
17

Spray primer belegget til det berørte området. Dette vil også bidra til å fylle ut noen ufullkomne områder
18

Wet sand området med en 500 -. 600-sandpapir. Sand inntil hele overflaten er glatt. Tørk den av med et rent håndkle.
19

Spray lakk primer på overflaten. La primeren tørke i 24 timer.
20

Paint overflaten med ønsket maling farge. Du kan matche lakken på din lokale maling butikken. Du kan også kjøpe maling i en sprayboks på den lokale deler butikken. Den deler butikken vil fortelle deg hvor du finner malingen koden for ditt kjøretøy.
21

Fjern maskeringstape fra kjøretøyet. Du kan lett våt sand hele området med en 500 - til 600-grit sandpapir for å sikre hele området er glatt. Dette er valgfritt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/auto-detailing/121355.html

Previous:
Next:

auto Detailing