Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> auto Detailing >> Content

Problemer med Clear Base Coat Paint

En bilens lakk jobb er en av de mest lett merkbare fakta om det. Folk kan merke at det er en bil eller en lastebil eller en SUV, men de vil ofte referere til den ved sin farge. Mye tid og krefter går inn i detaljering og maling teknikk på biler, og en del av denne prosessen er en klarlakk. Imidlertid, når et klarlakk anvendes som en base (det første lag med maling) i stedet for som i mål (siste strøk av maling), oppstår det ofte resultere. Definisjon

En base strøk maling, som nevnt ovenfor, er første strøk med maling satt på noe. En klarlakk refererer til et lag av maling som ikke har noen pigment i den, noe som betyr at det ikke har noen farge. Så, mens det kan være vanskelig å se en klarlakk med mindre det fanger lyset, er det det samme som alle andre maling andre enn sin mangel på pigment.
Formål

Clear strøk, først og fremst, er ment å brukes som en finish. En klarlakk legger et lag av beskyttelse over farget maling for å holde den fra flasser eller blir skadet for mye av sol, vind eller regn. Når en klarlakk blir satt på først, og deretter lagvis over med en pigmentert lakk, hele hensikten med klarlakk er eliminert.
Overholdelse

Et problem med å bruke en klar base coat av maling bekymringer hvor godt andre lag med maling vil holde seg til det. Mange ganger klarlakk maling er spesielt formulert slik at det er lettere å tørke av støv, skitt og andre partikler som ville binde seg til det. Dette kan gjøre det svært vanskelig å male andre strøk over det. Disse strøk kan sprekke og flasse lettere.
Overmaling
p Hvis en klar base strøk påføres etter andre strøk med maling, vil det sannsynligvis bli et problem med ommaling . Siden en klarlakk må fange lyset bare rett til å bli sett, kan det være vanskelig å si hvor mye av base coat har blitt fjernet, og hvor mye er fortsatt igjen før ommaling begynner. Hvis noen av grunning var savnet, og deretter dukker opp mens det blir malt, kan prosessen må starte helt på nytt eller ny maling jobb kan bli alvorlig skjemmet.
Unntak

I noen tilfeller kan en klar base coat være akseptable og selv anbefalt. Dette er tilfelle når en klarlakk brukes til å beskytte noe som ville bli skadet av andre former for maling. Når den brukes på denne måten, er en klarlakk som brukes mer som et skjold enn noe annet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/auto-detailing/121230.html

Previous:
Next:

auto Detailing