Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> auto Detailing >> Content

Om Riper på billakk

En persons bil er vanligvis en av de dyrere tingene han eier og mange føler en sann forbindelse til sine kjøretøy. Det er derfor det kan være så opprivende og frustrerende, for å håndtere riper til en bilens lakk. Det er mange forskjellige årsaker til skrape til billakk, og mange forskjellige forebyggende tiltak som kan iverksettes for å unngå dem. Typer
p Det er to hovedtyper av riper på et bilens lakk. Den første typen, riper på klarlakk, ikke egentlig klø selve malingen. Klarlakk er en harpiks som brukes på nesten alle nye biler på toppen av deres billakk jobb. Klarlakk er det som gir en bil sin skinnende, "våt" utseende. Ofte et grunt scratch til bilens eksteriør vil bare påvirke klarlakk, ikke selve malingen. Slike riper er relativt små. Den andre typen av grunnen som kan skje på en bil er en som riper både en klarlakk og malingen under. Riper som penetrerer maling under beskyttende klarlakk er mer alvorlige og ødeleggende for bilen.
Funksjon
p Det er mange forskjellige måter som en bilens lakk kan være ripete. Road rusk som er kastet opp av andre biler på høyhastighets veier er en av de viktigste årsakene. Mange tid riper er laget av fotgjengere i parkeringsplasser eller av en bildør som åpnes i en tilstøtende kjøretøy. Dessverre, faktisk, noen riper er selv et resultat av tilsiktet hærverk. Lengden, dybden og alvoret i en ripe til bilens lakk er vanligvis bestemmes av årsaken til at bunnen av.

Time Frame

Riper til en bilens klarlakk er langt mindre viktig å forholde seg til enn riper som faktisk skade den underliggende maling. Riper på selve malingen må håndteres raskt og effektivt for å holde dem fra å gjøre mer skade på kjøretøyet. Venstre ubehandlet dårlige riper kan utsette metallet på bilen til elementene, som fører til rust. For best resultat, så er det en god idé å reparere dårlige riper så raskt som mulig.
Forebygging /løsning

En av de beste måtene å håndtere med riper bilens lakk jobb er å prøve å unngå å motta noe. For de som er ekstremt opptatt av det beskyttende belegg som kan kjøpes og festet til de mer sårbare områder i bilen din, for eksempel fronten og panseret. Disse gulvbelegg, som vanligvis laget av lær eller kunststoff, hindre veien rusk fra chipping eller skrape lakken på bilen. Det er også en god idé å parkere så langt unna andre biler som mulig. I en overfylt parkeringsplass er det alltid best å parkere langt unna og få litt mosjon til fots til bestemmelsesstedet. Hvis du parkerer ved siden av en annen bil, eller svært nær inngangen, sette deg bilen på langt større risiko for å motta riper fra andre mennesker. Også, bare vaske og tørke bilen med myk bomull kluter. Ved hjelp av hardere, mer slipende stoffer kan ripe den sårbare klarlakk.
Expert Insight

For de som allerede har fått en dårlig scratch til bilen sin det kan virke som eneste rette er å ha kostbare maling arbeid utført av en lokal body shop. Sannheten er imidlertid at de fleste kan reparere riper og skrammer til bilen sin på egenhånd. Alt du egentlig trenger er noen fine grade sandpapir, bilens VIN nummer (for å få matchende maling), og litt tid. Å lære å reparere riper selv sjekke ut linken til videoen nedenfor som viser prosessen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/auto-detailing/120940.html

Previous:
Next:

auto Detailing