Norge bil >> Biler >> Car Insurance >> Bilforsikring Krav >> Content

Hvordan beregne verdien av en totalt Vehicle

Når kostnadene ved å reparere et skadet kjøretøy overstiger en prosentandel av markedsverdi eller faktiske kontanter verdien av kjøretøyet, vil forsikringsselskapene erklære det et totaltap. Ifølge Edmunds.com, noen forsikringsselskaper erklære et kjøretøy utgjorde hvis skadene er på eller over 51 prosent av sin markedsverdi, mens andre vil utgjøre 80 prosent. En forståelse av forbrukere av hvordan man skal beregne verdien av en totalt kjøretøy bidrar skaffe rettferdig oppgjør fra forsikringsselskapene på et totalt kjøretøy. Du trenger:
kjøretøy verdivurdering guider
trykk eller på nettet lokale bruktbil salg annonser
lokale forhandler bruktbil salg priser
Vis flere instruksjoner
en

Forskning tredjeparts kjøretøy verdivurdering guider og gjør deg kjent med de ulike verdsettelsesmetoder verdier. De tre guider som oftest brukes av forsikringsselskapene er NADA Blue Book, Kelley Blue Book og Edmunds. Verdivurdering guider gir tre verdier for brukte kjøretøy fra engros verdien til detaljhandel verdi etter å ha tatt hensyn til tilstanden på bilen, opsjoner og kjørelengde. Utgjorde kjøretøy verdi har en tendens til å være om lag 75 til 80 prosent av den publiserte "blå bok" verdi eller litt mindre enn publisert handel i verdi.
2

Factor i ting som kan forårsake utgjorde kjøretøy verdi å avvike fra tredjeparts vurdering. For eksempel viser nye investeringer i bilen - for eksempel en ny maling jobb, nye dekk, premium hjul eller lydanlegg eller store mekaniske forbedringer - kan øke verdien av en totalt kjøretøy. Tilsvarende tidligere skader som eksisterte før skaden som resulterte i at kjøretøyet er totalt vil senke utgjorde kjøretøy verdi.
3

Consult andre kilder i tillegg til de blå bok verdivurdering kilder, for eksempel bruktbil print eller online annonser i ditt område. Siden markedsverdi av et totalt kjøretøy er knyttet til kostnadene for tilsvarende biler i sammenlignbare tilstand med de samme alternativene og kjørelengde, kan disse kildene gir mer nøyaktige verdsettelsesmodeller. En av de enkleste metodene for fastsettelse av virkelig verdi er å finne flere samme type kjøretøy tiden for salg i ditt område med lignende alternativer, tilsvarende kjørelengde og tilstand og sammenligne de annonserte prisene. Etter å ha fått denne informasjonen, beregne en gjennomsnittlig salgspris.
4

Besøk lokale forhandlere og finne flere representative biler av samme merke, modell og tilstand med sammenlignbare alternativer og kjørelengde tilbys for salg i ditt område og beregne en gjennomsnittlig salgspris.
5

Involver deg selv i totalt kjøretøy verdivurdering prosess heller enn bare å ta en adjuster ord for en figur som tilbys. I stedet for tredjeparts blå bokførte verdier, noen forsikringsselskaper bruker sine egne interne proprietære verdivurdering databaser eller guider, forhandler undersøkelser, on-line prising nettsteder som Autosource.com og faktiske private parts salg for å fastslå den faktiske kontanter verdien av en totalt kjøretøy. Hvis basert på din egen forskning, synes adjuster utgjorde bil verdi for lav, stille spørsmål om hvordan verdien ble bestemt og være forberedt på å forhandle ved å tilby minst tre sammenligningsverdier fra din egen forskning. Utgjorde kjøretøy verdi generelt bør som et minimum være den faktiske kontanter verdien av bilen i sin uskadet tilstand, fratrukket egenandel pluss restverdi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-insurance/auto-insurance-claims/94072.html

Previous:
Next:

Bilforsikring Krav