Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

Dodge Tomahawk Specs

I 2003 ble motorsykkelen verden tatt med storm. Dodge hadde kommet ut med et konsept sykkel som brakte konseptet med en super-sykkel til et helt nytt nivå med sin distinkte stil og massiv effekt, som satte de fleste biler til skamme, la alene motorsykler. Tomahawk var aldri ment å være masseprodusert, men brakt oppmerksomhet til Dodge for presse sin på umulige motorsykkel spesifikasjoner. Design

2003 Tomahawk kom ut ser ulik noen annen motorsykkel på markedet, med dual-og bakhjul for å støtte bullet-formet sykkel, komplett med gjelle-lignende luftventiler langs sidene. Motoren er den viktigste faktoren i styling av denne sykkelen. Hjul og et sete pakket rundt en big-block motor, etterlater alt i billet aluminium, lite til fantasien når de beskriver denne sykkelen. Tomahawk hadde ikke overdreven detaljer eller fairings å kle den opp. Det var mer en ingeniørbragd, en som kan bli sett i filmer som "Batman", og ment kun som en del av maskiner for å slå folk med ærefrykt.
Engine

505,06-kubikk-tommers, fire-takts, 10-sylindret motor drevet Tomahawk. Opprinnelig brukt i Dodge Viper, hadde denne motoren et kompresjonsforhold på 9.6:1 med en diameter på 4,03 og en slaglengde på 3,96 inches. Motorblokk og topplokk er laget av legert aluminium. Det var drivstoff-injisert og væskekjølte. Tomahawk skrøt en toppfart på 300 mph. Denne sykkelen hadde 500 hestekrefter ved 5600 omdreininger per minutt og £ 525,5-fot dreiemoment ved 4200 RPM. Akselerasjon fra null til 62 mph kunne oppnås på denne sykkelen på bare 2,5 sekunder. Bare 93 oktan bensin kan brukes til drivstoff denne motoren.
Transmission

Tomahawk kom med en to-trinns gearkasse. Den første girutveksling var 18-38 og den andre girutveksling var 23 til 25 år. En dobbel-disc clutch ble brukt til å skifte mellom girene. Sykkelens endelige stasjonen besto av to 110-kjetting.
Chassis og aksel komponenter

Rammen for bilen var av monocoque styling der motoren var direkte midten. Den forstillingen besto av billet aluminium, utenbords kontroll armer, aluminium styring huber og søyler, og single coil-over-dempere som ble sentrert og fullt justerbar. Steel innenbords kontrollere våpen som ble hånd-fabrikkert, gjorde et Koni spiral-over spjeldet, og racing huber som låst i sentrum opp bakhjulsoppheng. Doble 20-tommers, skivebremser ble brukt på forsiden og baksiden av Tomahawk. Disse komplimentert de 20-tommers, billet aluminium hjul som kom komplett med tilpassede Dunlop-dekk.
Dimensjoner

Veiing £ 1500, er Dodge Tomahawk 8,5 meter lang med en akselavstand på 6,33 meter. Sykkelen er 2,31 meter bred og 3,08 meter høy. Setehøyden er 2,42 meter over bakken. Tomahawk har bare 3,0 inches bakkeklaring. En 3,25-liters tank leverer drivstoff til motoren.
Interessante fakta

Tomahawk teknisk ikke oppfyller National Highway Traffic Safety Administration kriterier for et kjøretøy å være betraktet som en motorsykkel. Disse kriteriene sier at tre hjul eller færre må være på bakken under drift, eliminere den firehjulsdrevne Tomahawk. Selv om de er kjørbare, de Tomahawk begrepene er ikke street-legal i USA. Disse syklene selges for $ 555000 gjennom Neiman Marcus, med bare ni kopier solgt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-vehicles/91596.html

Previous:
Next:

konseptbiler