Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

History of the Mazda Rx7

Mazda hadde forsøkt å opprette en to-seters konseptbilen siden slutten av 1960-tallet. Selskapet endelig lyktes i 1970 med RX-7. RX-7 ble ikke bare brukt som en road kjøretøy, var det også en populær bil på rase spor også. Amerikanske bilkjøpere ble betatt av RX-7, og det bidro til å gjøre Mazda et velkjent navn i hele verden. Historie

I 1969 begynte en Mazda ingeniør ved navn Akio Uchiyama arbeid på ideen sin for en sportsbil som bare ville sete to personer. Prosjektet ble forlatt i 1973 da verden ble kastet ut i en oljemangel, og nye sportsbiler var ikke selling.In 1975 ble Uchiyama bedt om å hjelpe en annen ingeniør ved navn Sumio Mochizuki utvikle en rotasjonsmotor å plassere i Uchiyama to-seters sportsbil idea.The motoren ble plassert i front, og den generelle utformingen av kjøretøyet tillatt det å ha god kontroll under driving.In 1977 de gikk videre og testet prototypen, og basert på at suksessen de startet produksjon RX-7 tidlig 1978.
Time Frame

RX-7-modellen løp fra 1978 til det ble endelig nedlagt i USA i 1995. Ingeniørene hos Mazda hadde fortsatt å opprettholde RX-7 utmerkede håndtering funksjoner og lett ramme i hele sin historie, men etter 1995 var det en stor konkurranse i sportsbil markedet. Med en prislapp på godt over $ 30 000, ble RX-7 prising selv ut av markedet, og dette til slutt forårsaket Mazda å avvikle modellen.
Betydning
< p> I 1970 solgte Mazda sin første linje av biler i USA. Mazda gjort sin vei inn i USA markedet med en roterende motorteknologi som var mye roligere enn stempel-baserte motorer blir gjort i USA, men den roterende motoren ble ikke drivstoffeffektive og OPEC krisen i 1973 forårsaket Mazda biler å falle ut av tjeneste i Norge States.In 1978 RX-7 ble ansett som den første modellen til å bruke en mer drivstoffeffektive rotasjonsmotor, og det ble ønsket velkommen entusiastisk av amerikanske bilkjøpere for sin glatt og rolig tur sammen med sin imponerende interiørdesign .
Typer

Mazdas første forsøk på å selge et mer eksklusivt RX-7 fulgte med 1983-modellen kalt Limited. The Limited var fullt lager med alle funksjonene i de andre RX-7 modeller som "S"-serien, men det kom også med en eksklusiv sølv maling farge og 14-tommers lettmetallfelger. Prislappen for denne luksusen var nesten $ 13 000, og i 1983 som gjorde RX-7 Limited en av de dyrere biler på market.Car kjøperne var ikke like mottakelig for den begrensede, og det var ikke en del av 1984 linje av RX-7 modeller.
Effekter

RX-7 ble trukket fra det amerikanske markedet i 1995, men det forble på japanske bilen mange frem til 2002 da det var slutt gjort for good.In 2004 Mazda tok de tekniske fremskritt det hadde gjort med RX-7, og brukte dem til å hjelpe introdusere den nye RX-8 modellen. RX-8 benytter den roterende motorteknologi som hadde bidratt til å gjøre RX-7 verdenskjent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-vehicles/91585.html

Previous:
Next:

konseptbiler