Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

Electric Car Battery Technology

Den elektriske bilen batteriet har gått gjennom ganske metamorfose over det siste tiåret eller så. Fra ankomst og deretter stille avgang av EV1 elektrisk bil, etterfulgt av utviklingen av dagens hybrider, har den elektriske bilen batteri gjort det mulig for bransjen å gjøre sin første virkelige store sprang fremover i innovasjon i mange år. EV1

første EV1 ble levert til GM som en konseptbil i 1989. Det ble ikke utgitt som en fullskala utforming frem til 1997, drevet av blybatterier som var ofte defekt og kunne bare drive bilen i ca en 70-kilometer rekkevidde. Bilen var en leieavtale-eneste alternativet, og var ikke tilgjengelig for salg. De endte opp med å bli tilbakekalt på grunn av design problemer (og de defekte batterier), og en redesignet versjon kom ut kort tid etterpå. I mellomtiden, utgitt Toyota sin egen elektrisk RAV-4, med en nikkel metall hydrid (NiMH) batterier i 1996. NiMH-batteriene var mye mer stabil og varte opp til 140 miles på en lading. Toyota deretter dannet en allianse med Panasonic i Japan å utvikle EV-95 NiMH batteri, som de anslått ville ha en holdbarhet på over 200.000 miles, så det ville aldri må erstatte. I desember 1999, etterfulgt GM dress og gitt ut et begrenset antall 1999 EV1S med NiMH-batterier som hadde en 160-kilometer rekkevidde. Produksjonen ble stengt ned kort tid etterpå og alle eksisterende modeller tilbakekalt. Chevron endte opp med å kjøpe rettighetene til NiMH-batterier for plug-in elektriske bilmodeller og saksøkt Toyota for å hindre dem fra å bruke batteri modeller i elektriske biler. Batteriet er for tiden fortsatt i bruk, men nå i hybridbiler.
NiMH batterier

Den største fordelen med nikkel metall hydrid er at disse batteriene er mye lettere enn tradisjonelle blybatterier, og de har også muligheten til å være fulladet og utladet igjen og igjen. De har to elektroder, som enhver annen type batteri, og sitte i en ion-rik løsning kalt elektrolytt. Separator En separator, som er en polymer film, hindrer de to elektroder fra å berøre hverandre inne i batterikassen. Batteriet i en bil er faktisk flere battericeller som bare inneholdt under én bolig.
The Future

Lithium-ion-batterier har gjennomgått en masse testing for bruk i elektriske biler de siste årene. De har lignende fordeler som NiMH-batterier så langt lettere vekt og større spenning kapasitet. Fordelen de har over NiMH-batterier er bedre effektivitet. Lithium-ion batterier taper om lag fem prosent av ansvaret deres mens de tar, og har en lengre løping per lading. NiMH-batterier mister nærmere 20 prosent. Ulempen er litium-ion-batterier bare siste to til tre år, mens NiMH-batterier kan vare hele livssyklusen av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-vehicles/91586.html

Previous:
Next: No

konseptbiler