Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

Stingray Bil History

Chevrolet Corvette Stingray var en konseptbil produsert i 1959. Det stammer fra 1957 Corvette SS, som var en offisiell Chevy deltaker i Sebring 12-timers løp. Et forbud mot produsentene sponser biler i racing konkurranse rykket SS til General Motors 'testbane. Corvette SS og 1959 konseptet Stingray fungert som inspirasjon for andre generasjon, 1963-1967 Corvette Sting Ray (merk navnet endres til det andre-generasjons modell) og den tredje generasjonen, 1968-1976 Stingray. Stingray Concept

GM Vice President Bill Mitchell og stylist Larry Shinoda brukt Corvette SS som en mal for å utforme Stingray som en konseptbil. Chevrolet Chief Engineer Zora Arkus-Duntov ledet et team for å bygge 1850-kilos Corvette SS Racecar som utviklet 307 hestekrefter for å nå en toppfart på 183 mph. Planen var å demonstrere Corvette racing dyktighet i en tid da GM ledelse ble vurderer å avvikle Corvette grunnet middelmådige salg. Men utestengt Automobile Manufacturers Association Detroit bilprodusentene fra fabrikk-sponsede racing, og Chevy pensjonert SS. Født fra SS var 1959 Stingray konseptbilen. Det var ultra-lette, veier ca 1000 pounds mindre enn standard produksjon Chevrolet, på ca 2200 pounds. Stingray inneholdt en 315-hestekrefter 283-kubikk-tommers V-8 utstyrt med bensininnsprøytning.
New Sting Ray

1959 Stingray ble Mitchell personlige bil, som han kjørte i helgene. Det var også Chevrolet divisjonen test bil, brukt som en test-bed for komponenter i aluminium, bakre hjuloppheng deler og en fire-trinns manuell girkasse. Da tiden kom for å utvikle andre generasjon Corvette, snudde Mitchell til Shinoda å utvikle sin design. Shinoda ansatt styling pekepinner fra den britiske-laget Jaguar E-Type roadster og Mitchells Stingray. Den C2 Corvette debuterte for 1963-modellen år som "Sting Ray" - navnet stavet annerledes for å skille det fra Mitchells Stingray. Kroppen ikke bære en "Sting Ray" navneskilt. Den Corvette, for første gang, var tilgjengelig som en kupé, i tillegg til den konvertible alternativ. Dens mest særtrekk var sin splitt bakrute, som var en radikal design, men også en visuell mareritt for sjåføren. Chevy droppet delt bakrute for 1964.

C2 spesifikasjon

Corvette entusiaster anser 1963-1967 Corvette som kanskje den vakreste Corvette kroppen noensinne produsert. Det inneholdt en base 360-hestekrefter 327 V-8 motor som genererte 352 fot-pounds av dreiemoment. Arkus-Duntov oppgradert bakhjulsopphenget systemet ved hjelp av en uavhengig fjæring med tverrgående bladfjærer og halvparten sjakter med lateral struts. Den forstillingen, ved hjelp av en anti-roll bar og ulik A-armer overført fra C1 Corvette. Det kan nå 60 mph fra en død stopp i 5,9 sekunder og en toppfart på 152,3 mph.
C3

tredje generasjons Corvette kom for 1968 modell år som "Stingray". For første gang, fast Chevrolet "Stingray" navneskilt på kroppen, som forble frem til 1976. Det meste av chassis og motordeler ble arvet fra C2 Corvette, men hytta og kroppen var helt ny, inkludert en Targa Top tak. Shinoda designet kroppen fra sin Mako Shark og Mako Shark II konseptbilen design dateres til 1961, som var inspirert hovedsak fra linjene av kort-finned mako hai fisk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-cars/91577.html

Previous:
Next:

konseptbiler