Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

Hvem laget den første minivan?

Den første minivan ble skapt av William Stout i 1935 på Stout Engineering Laboratories i Detroit, Mich The Stout Scarab var for radikal i design til fange på som en produksjonsbil, men ideen ble popularisert i 1950 med innføringen av Volkswagen Type 2, kjent som Transporter eller microbus, som var under tidlig tilsyn av okkupasjonsmakten britiske hæren i etterkrigstidens Tyskland. The Scarab

Scarab, sin kropp designet av John Tjaarda å ligne en flykropp, ansatt en samordnet kroppen med en Ford V-8 motor montert bak i bilen. Det var ment å fungere som en motorisert kontor.
Stout

Engineer William Stout var ideen bak den første minivan med ideen om å tilby rutefly-type komfort og nok plass i kupeen til å fungere.
Too Modern

Scarab ble avvist som altfor moderne og for stygg til å bli solgt i automotive-markedet, men i dag sin strømlinjeformede Art Deco styling anses tidløs likevel klassisk.
Ingen masseproduksjon

Bare ni Scarabs ble produsert.
Volkswagen Type 2

VW Transporter populariserte minivan med sin bak-motor design og førerens området over forhjulene. En lignende van, Chevrolet Corvair Greenbrier, dukket opp i 1960.
Dagens Versjoner

Popularitet av minivan eksploderte i 1980 og fortsatte gjennom tre tiår med Dodge Caravan , Plymouth Voyager, Chevrolet Astro, GMC Safari og Ford Aerostar blant andre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-cars/91534.html

Previous:
Next: No

konseptbiler