Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

Definisjon av HEMI

En HEMI (fra halvkule) er en intern-forbrenningsmotor med halvkuleformet forbrenningskammeret. Selv hemispherical brennkammer har eksistert lenger enn forbrenningsmotorer, er de stort sett forbundet med 1950 muskelbiler - i hvert fall i dette landet. HEMI brukt som et synonym for amerikanske muskelbiler er forsterket i en rekke klassiske filmer som Smokey and the Bandit og Joe Dirt. Historie

Halvkuleformet brennkammer predate forbrenningsmotor - de har blitt brukt i kanoner og artilleri. De har blitt brukt i forbrenningsmotorer siden 1901. Chrysler Corporation versjon i 1950 er den versjonen som skapte den amerikanske HEMI mystikk.
Identification

Hemis er sterkt identifisert med amerikanske muskelbiler, spesielt Chrysler, Plymouths, og Dodges. De har også dukket opp i andre amerikanske biler, for eksempel Fords og en rekke europeiske biler. De er forbundet med biler som må levere mye strøm ved svært høye hastigheter.
Egenskaper

halvkuleformet form gjør mye luft-gassblanding inn i forbrennings-kammeret på en gang. Jo større eksplosjon leverer mer kraft.
Effekter

Effektene av de større forbrenning kamre er høyere kostnader, høyere vekt, mer effekt ved høye turtall, lavt strømforbruk ved lav turtall, større gassforbruk og mer ueksplodert gass i eksosen. Disse to siste effektene har gjort HEMI noe upopulær i den moderne kostnadsbevisste og miljøbevisst verden.
Geografi

Selv om kjærlighetsforhold med HEMI er først og fremst en amerikansk avhengighet, flere utenlandske biler bruker HEMI design. Disse inkluderer Porsche, Jaguar, Mitsubishi og Lotus. Disse er i hovedsak biler som er store aktører i europeisk racing sirkler hvor høy hastighet makt er viktigere enn lav forurensning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-cars/91545.html

Previous:
Next:

konseptbiler