Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

The History of the GMC Firebird tre Concept Car

The Firebird III var den tredje generasjonen av "Ildfuglen" konseptbilen design, avduket i 1958 av General Motors Corporation. På sin tid, representerte Firebird banebrytende fremskritt i bil design og funksjon. GMs tre Firebird modeller var noen av de første amerikanske biler å vurdere forholdet mellom bilbransjen transport og fremtidens design. Opprinnelsen til Firebird

første Firebird konsept bilen ble debuterte av General Motors i 1954. Bilen var et resultat på ca 20 år med GM forskning på muligheten for gassturbin motorer i biler. Den noe upraktisk utforming ble modellert etter jagerfly av æra. Noen funksjoner i den opprinnelige Firebird ville bære over til fremtidige versjoner av bilen, kort av sin gassturbin motor, som på sin tid var den første noensinne testet i USA.
Firebird II

p Det ville være tre år før GM ville avsløre forløperen til sin pioner gassturbin motor. The Firebird II, som ble avduket i 1956, varierte fra den første designen på mange måter. I motsetning til sin forgjenger, som fokuserte på hastighet, ble Firebird II spioneringen som en familie bil og ble bygget med en tre-person hytte. Innovasjoner, inkludert en titan kropp, individuell klimakontroll og uavhengig fjæring
Firebird III:. Motorama 1959

Firebird III ble avduket på "Motorama 1959" selv om hendelsen fant sted i 1958. Bilen var en massiv hit på den langvarige årlig begivenhet, som arrangeres på New York Citys Waldof Astoria Hotel. Tredje generasjon Firebird inneholdt en double bubble cockpit og fly-inspirert kontrollsystem. I tillegg, en knapp på dashbordet tillot sjåføren og passasjeren til alternativ styring av styring, akselerasjon og bremsing, en funksjon aldri før sett før Firebird III.
Spesifikasjoner av Firebird III

Mens utformingen av Firebird III var ifølge sin brosjyre, "tydeligvis lånt fra skyways" sine innovasjoner med hensyn til tekniske spesifikasjoner var utpreget bilindustrien. Bilens regenerative gassturbin motoren var i stand til 225 hestekrefter ved 33 000 rpm. Bilen har også inneholdt en revolusjonerende fjæringssystem som eliminert kabinen bevegelse ved høye hastigheter, en karakteristisk vanlig i tidlige Firebirds.
Legacy of the Firebird III

General Motors startet utvikling for en fjerde Firebird-modell i begynnelsen av 1960, men planlegger aldri kommet utover en modell i tre mock-up. Mens Firebird var sentral i å tiltrekke offentlig interesse til merkevaren og skape popularitet for GM konvensjonelle flåte av biler, ville de jet-inspirerte motorer som de i Firebird prosjektet aldri finner veien inn i tradisjonelle bildesign. The Firebird navn vil leve videre, men som det ble skjenket en modell av Pontiac biler produsert av GM starter i 1967.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-cars/91546.html

Previous:
Next:

konseptbiler