Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> konseptbiler >> Content

All Wheel Drive Vs. Four Wheel Drive

Med mengde tilbehør tilgjengelig for biler i disse dager, er det ikke overraskende at mange folk ikke forstår forskjellen mellom firehjulstrekk og firehjulstrekk. Her er en enkel måte å forstå hva som er involvert bak de to begrepene. All Wheel Drive Definert

ingeniør tilnærmingen gjør en bil for å oppleve samtidig makt på alle hjul. Prosessen benytter typisk det som refereres til en "transfer case" som enten engasjerer, eller løsner, en sekundær overføring som snur forhjulene.
Four Wheel Drive (4WD)

Uttrykket "firehjulstrekk" er vanligvis brukt til off-road kjøretøyer. Disse systemene ofte tilby muligheten til å skifte manuelt mellom to-wheel operasjon på fortau, deretter engasjere overføre saken til makten de andre to hjul også.
All Wheel Drive (AWD)

Firehjulsdrift er vanligvis brukt til fortau biler, selv om de kan brukes off-road også. I dette tilfellet er AWD-systemet permanent forlovet med motoren hele tiden, og det er ingen mulighet til å koble ut forhjulene.
4WD Fordeler og ulemper

bedre veigrep og bedre strømstyring på unimproved veier eller stier er et klart pluss. Men disse kommer til prisen av en høyere anskaffelseskost, flere tekniske komponenter for å opprettholde og mer å fikse når ting bryte.
AWD Fordeler og ulemper

Proffene er bedre veigrep og kjøreegenskaper, bedre strømstyring på asfalterte veier, og, selvfølgelig, kommer off-road hvis du ønsker det. Ulempene er høyere anskaffelseskost og flere komponenter for å fikse når ting bryte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/concept-cars/91540.html

Previous:
Next:

konseptbiler