Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Forskjellene i Morris & Austin Mini Coopers

The modern-day Mini er kjent som James Bond bil eller Austin Powers kjøretøyet av valget. Denne lille men kraftige kjøretøy ble avledet fra det britiske Austin Mini og Morris Mini biler som var, faktisk, skapt i respons til 1956 Suezkanalen Crisis, som kjørte opp drivstoffprisene. Sir Alec Issigonis var fast bestemt på å lage en liten og kraftig bil som ville rival de større bilene i dag. I løpet av de neste tre årene jobbet han på sin design og i 1959 presenterte Austin Mini og Morris Mini til Storbritannia Selv om Austin og Morris delte mye til felles, var Morris Mini-Minor kjent for sin mindre design. Det er noen detaljer som er kjent for samlere og klassisk bil aficionados. Datoer for Produksjon
Morris Mini og Austin Mini etiketter ble fusjonert inn i Mini i 1969.

Austin Mini og Morris Mini ble først lansert i Storbritannia i 1959. Det var endringer i utformingen og motor forbedringer gjennom årene til begge modellene, men det er viktig å merke seg at Austin og Morris etiketten fusjonert inn i gjeldende navn på Mini i 1969 i Storbritannia The Morris Mini K ble produsert i Australia og begrenset til salg i det markedet. Den ble produsert frem til 1970. Datoene for produksjon av Morris Mini anses å være 1959-1969. Alle biler etter denne dato anses å være Minis.
Seat Design

Morris seter ble satt i svart og svart-fleck møbeltrekk. Sømmene på setet opprettet en sentral fløyte som kjørte fra foran til bak. Austin setene var i møbeltrekk farget av røde, blå eller flekket mønster. Sømmene på setet opprettet flere tynne fløyter som kjørte fra foran til bak. Senere på Austin seter tok på et mønster av sveisede fløyter men Morris søm mønstre forblitt den samme.
Speedometer Design

Morris Mini speedometer ble opprettet med et klart glass ansikt og en sølv nål design, mens speedometeret i Austin Mini hadde en krem-farget glass design med en rød nål.
Companion Box Liner

Den opprinnelige Morris Minis inkludert papp liners i bakre følgesvenn boksen mens Austin Minis hadde de typiske flate liners i følgesvenn boksen. Ledsageren boksen ble plassert på venstre og høyre bakre passasjersiden av bilen. Ofte disse ble omgjort til askebeger i løpet av denne tidsperioden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90727.html

Previous:
Next:

Classic Cars